Visa ämne
Anrop » ArmA 2 » Editering
 Skriv ut ämne
doMove...
Hej

Håller på att göra ett mission där en sjuktransport kommer fram till en skadeplats. Skadorna på platsen initieras av en trigger som utlöser en bomb och skadar ett antal civila. Denna trigger är syncroniserad med sjuktransportens waypoint så att de börjar åka när bomben exploderar. Sjuktransporten består av en Patgb203 och i den finns två Medics (medic1 & medic2) i lastade med "moveInCargo Patgb1". Dessa är inte i samma formation som Patgb:n. När patgb kommer fram till sin waypoint (transport unload) så startas ett script som gör att Medic1 skall springa bort till en skadad (cas1). Detta genom kommandot medic1 "doMove (getPos cas1)".
Problemet är att han inte gör detta utan bara hoppar ur bilen och står och tittar. Vad måste jag ändra för att få honom att springa bort till den skadade.
Kod Källa  


patgb1 sidechat "Avsittning!";
[medic1,medic2] orderGetIn false;
medic1 sidechat "Påbörjar första hjälpen";
medic1 move (getpos cas1);
medic2 sidechat "Jag tar hand om kvinnan";
medic2 move (getpos cas2);
Tack så mycket.

En sak som var konstig var att det löste sig om man la in ett Sleep 5 mellan innan doMove-kommandot. Då sprang de som de skulle. Mycket märkligt...
ah sleep är bra eller wait unitready
Du behöver inte ha kommandot DoMove utan kör med Move som granQ sa, det borde funka perfekt.

DoMove används vid waypoints mest, och är unit:en i en grupp så kommer den att återvända till gruppen efter DoMove (är uniten själv så är den sin egen Leader, så då finns ingen grupp att återvända till). Så att använda DoMove till att flytta units kan ge AI problem om inte det är via just waypoints-patterns.