Visa ämne
Anrop » Anrop » Information
 Skriv ut ämne
Teamspeak Admin
Det har varit en hel del gnäll och småirritation om just admins på Teamspeak. För tillfället så är vi (vad jag förstått iaf) inte på ZiPs TS utan på Klerkan, vilket vi är tacksamma för givetvis. Detta medför att vi måste vara ännu mera proffsiga och hantera situationer bättre än tidigare. Texten nedan är ett dokument och förslag på vad som kan bli admin-riktlinjer. I skrivande stund så har många tyckt att det är för lätt att bli admin och för många är admins som kanske inte bör vara eller allmänt ett frågetecken om "varför egentligen har denne" adminrättigheter. Så tänkte försöka i ren community-anda skapa lite mera regler och struktur på saker. Detta blir mitt egna subjektiva icke-officiella-anrop tänk; så inget som är skrivet utifrån communityansvariga, så öppen för tänk och förslag och rättning i ledet av mera anropansvariga om så sägs något mera bestämmande.

Admin och rättigheter.
Tanken med en admin är att kunna snabbt inverka emot folk som förstör, dvs tex folk som dyker upp och spelar musik när andra försöker spela spel seriöst, i Arma kommer in och stör spel utan ACRE, rensa bort folk som uppför sig på ett negativt sätt.
Man skall som admin vara en hjälpinsats gentemot de spelare som finns i TS.
Man skall som admin ge ett starkt intryck av fast hand, beslutsamhet och även ge en god känsla av objektivitet.
Man skall som admin vid tillfälliga ban skriva i TSloggan varför det gjordes och vem som gjorde det. (underlättar sen vid un-ban och historycheck)
Man skall som admin kunna gå in och råda i ev. tvister.

Admin och dennes förpliktelser
Man som admin bör se över hur man agerar och använder sitt verktyg som admin. Dvs man ska inte leka runt med kick-ban, man skall inte som admin agera i situationer som man inte kan rättfärdiga i slutändan. Som admin ska man alltid agera på så sätt så man kan till fullo redovisa till; varför man som admin gjorde det man gjorde.

Admin antal och vilka
I mitt tycke (åter igen, som icke anropansvarig) så bör det finnas en större grupp admin som verkar för ett bra community och spelanda i TS. Samtidigt så är det som en ledarroll där spelarna skall ha förtroende för denne admin och man skall ha ett lugn över sig som bidrar till att folk kan "komma till denne" med problem. Just antal är nog svårt att göra/säga, men tillräckligt så det alltid finns någon inne på TS. Sen kan jag tycka att admin som rättighet inte ska vara något "bara för att" och för att man kan göra något extra. Bättre då att skärpa ledet och ha bra folk än att många och en del som egentligen inte behöver.
För min personliga del; så kommer jag ha kvar adminrättigheter iaf när jag kör OP. Det är väl de enda gången primärt jag vill ha och "kräver" mig ha adminrättigheter. Därefter om så beslutas eller folk inte tycker mig passa med sådana rättigheter = kan jag leva utan isf.
Men till ordnade OPn så ska jag ha pga mitt agerande som admin för spelen i sig samt översynen jag har i spelen.

Kan tillägga att jag själv har lekt och små-busat med att kasta över folk i andra grupper, skämtat med folk och "kickat" dom ur gruppen. Detta har dock aldrig skett i seriösa spel eller tillfällen; utan enbart när man suttit med folk sent på kvällen och allmänt haft roligt/umgåts. Något jag får ta till mig och sluta med.
Kör på detta tycker jag och låt det gälla från och med idag och låt alla adminabuses som väldigt många gjort fram till idag tillhöra det förgångna.

Tycker även som sagt att man kan ta eventuella banningar och liknande i en forumtråd där man skriver vem som blivit bannad, hur lång tid och anledning, iaf när det gäller medlemmar, vanliga ts-troll är skitsamma.

Citera

Tomten skrev:
Tycker även som sagt att man kan ta eventuella banningar och liknande i en forumtråd där man skriver vem som blivit bannad, hur lång tid och anledning, iaf när det gäller medlemmar, vanliga ts-troll är skitsamma.


Kan inte tala om TS men kan ju for the record summera de första 6 åren på Anrop när jag var "chef".
Bannade: Moss, 3 månader.

Så det var enkelt.. lycka till.
Ja, jag tycker vi kan sätta det i system, då blir det inga godtyckliga banningar och kickar eftersom det ska redovisas och alla ser då att reglerna efterföljs. Smile
Värt att tänka på att det är snälla klerkan som förser oss med TS.

klerkans TS, klerkans regler
Ja klerkan is tha man för att låta oss köra på denne server Grin

Däremot måste ju en struktur och tänk finnas inom Anrop, en helhet som fungerar och är utarbetad. Som jag nämnt i min första tråd; vi måste bli bättre på att agera proffsigare iom att vi faktiskt lånar utrymme och att vi är tacksamma för det. Så tycker jag tog med klerkan i mitt resonemang.

Men även om vi lånar utrymmet tycker jag det bör tas upp hur vi agerar som admins och hur vi ska eftersträva.. men det kanske bara är jag Smile
Det fanns inget intresse för någon form av mer seriös struktur eller? Det ska fortsätta vara en godtycklig vilda västern?
Är det verkligen ett så stort problem eller är det möjligen så att senaste tidens diskussion har tagit det hela ur proportion? Någon blir kickad, någon blir flyttad, någon tappar temporärt admin. Big fucking woop.

Som det är nu och var på ZiPs server så hör man gnäll från någon som blev butthurt över att ha blivit kickad eller liknande, men folk som kommer in och stör försvinner innan man hinner reagera. Vi har en hög effiktivitet på att rensa bort oönskade till priset av att enstaka personer då och då blir upprörda över att man lekt för hårt.

I say no change!
i.imgur.com/6oQGwyi.jpg
Jag är ju ingen forumnisse, men ska skriva lite ändå Smile

Är det inte enkelt att de som är moderator på forumet är det också på TS3 om de orkar med det, själv vill jag inte vara admin på TS3.
Eller rösta fram några admin's som Anroparna tycker är "bra" admin's.
Det blev lösen på kanalen där nere där jag hänger mest på grund att det kom in p12or och skrek och muppade sig ganska ofta, de är nu bannade, skönt att slippa sånt.
Det är ju ett jävla problem att någon pundskalle tillbringat de senaste månaderna med att ta bort mig som admin så fort han får chansen och jag inte är online, så jag inte ska kunna se vem det är.
"någon pundskalle" kanske inte är det bästa sättet att uttrycka sig om man skall ha en maktposition...
Kommer du ihåg hur det var förra vintern?
Någon kanske inte tycker att du ska ha admin? Jag har hört att du smyger dig ner till lite randoms som inte hör till Anrop och bönar och ber om admin? Har Anrops community ansvariga gett dig admin eller är det på eget behåg du har tillskaffat dig det? Står det inte i loggarna vem det är som tar bort din admin? Eller den stora frågan, varför bör Tomten ha admin på TeamSpeak? Vilken funktion fyller Tomten som admin? Varför bör någon utom ansvariga för operationer har admin? Tusen tusen frågor!!
Redigerat av Dahlgren den 2014-01-22 22:40
Joel: Vadå då? Det är ju uppenbarligen en trollande idiot som inte ens vågar stå för sina handlingar och försöka rättfärdiga dem. Ett troll helt enkelt, varför visa en sådan person respekt?

ZiP: Är det någon som anser det så smyger man inte omkring utan tar det rakt ut och vågar stå för det. Jag var admin här och fick det av Trajanus för flera år sedan. När jag kom åter så gav Diego mig adminrättigheter igen.

Jag har bett några i Klerkans grupp om det åter då de är de enda admins som varit online de stunderna de gånger då trollet tagit bort mig som admin utan anledning. Personen i fråga tar bort mig när jag inte är online vilket gör att jag inte kan se vem det är.

Jag bör vara admin då jag varit det i evigheter om inte annat. Jag har bannat en del troll som irriterat folk på servern, drar folk till rätt grupper osv. Vanliga adminsysslor mao. Samma fråga kan du ju ställa till ett flertal andra administratörer, eller är det bara jag som ska ifrågasättas?
Redigerat av Tomten den 2014-01-22 22:44
Tomten, en person som inte tycker att alla människor är lika mycket värda och jämställdhet m.m. kanske inte är så bra att vara admin?
Kommer du ihåg hur det var förra vintern?
Alla är värda samma grundrespekt fram tills de bevisar motsatsen, vilket denna person gjort.
ALLA människor ÄR ALLTID lika mycket VÄRDA hur fan du än ser på det!

"Jag bör vara admin då jag varit det i evigheter om inte annat." Är inte en tillräckligt bra anledning heller, ska vi köra på den versionen om att ha varit det och gjort adminsaker så borde jag också ha admin men inte fan sitter jag och gnäller om att jag borde ha admin.
Kommer du ihåg hur det var förra vintern?
Jag tror ni pratar om olika saker. Tomten pratar om respekt, Joel pratar om människors värde.

Alla människor må vara lika mycket värda, men jag tror knappast man visar respekt åt en som spottar en i ens ansikte (Exempel ej relaterat till vad som pågår i den här tråden).

Citera

Echo skrev:

Jag tror ni pratar om olika saker. Tomten pratar om respekt, Joel pratar om människors värde.

Alla människor må vara lika mycket värda, men jag tror knappast man visar respekt åt en som spottar en i ens ansikte (Exempel ej relaterat till vad som pågår i den här tråden).


Ja det kan ju vara bra om man läser vad man svarar på. Hint hint Tomten....
Kommer du ihåg hur det var förra vintern?
Kan jag få admin på Teamspeak tack?

Jag lovar att bara admin-abuse:a mot Joel. Och Tomten.

Mest Tomten.

Och den där snubben i Klerkans kanal som var så sjukt otrevlig mot RPG. Inte okej. Fet permaban på honom. Gör fortfarande ont på nätterna.
i.imgur.com/Kbf4MFR.gif

u mad?