Visa ämne
Anrop » ArmA 3 » Uppdrag
 Skriv ut ämne
[OP] USMC AMPHIBIOUS ASSAULT ON PANTHERA

Citera

Men måste påpeka att en del av dom är bara era egna personliga misslyckanden och inte något som var fel med operationen.
Nämner inga namn eller specifika punkter då jag inte avser att skapa något gnäll/bråk/tjafs.
Så länge man har konkreta saker som borde/skulle gjorts annorlunda och som bara inte handlar om "åsikter" så tycker jag inte att man ska vara rädd för att yttra sig. Hur ska man annars bli bättre.
Jag är på det klara med att jag kunde har gjort väldigt mycket annorlunda och det hoppas jag har framgått i det jag har skrivit.
Min avsikt med att nämna det var att man bör rannsaka sig själv gällande insats och kompetens
innan man lägger upp det som ett förslag till ändring på operationen.
Brister i kompetens finns och kommer alltid att finnas men kan kompenseras för med en engagerad insats Smile
Det var (enligt mitt tyckande och begränsade möjligheter att iaktta) inte så stora brister att det vart värt att specificera.
Fä dör, fränder dör, även själv skiljas du hädan.
Men ett vet jag som aldrig dör, dommen över död man -Eddan
personligen upplevde jag det såhär:
Väntan, tekniskt strul, väntan..
föraren av båten dör, ingen kan få ut honom/ersätta honom..
väntan..
lite krångel (men positivt, spelbart krångel), dock fastnar min gubbe i något konstigt läge och måste ta ALT+F4 för komma ut..
Kommer ingame, i princip hela plutonen utslagen?!

Runt 21.30-22.00 började mitt spel.. först då jag hade folk på plats så kunde vara plutonschef, och inget teknisktstrul. Då var det kul, funkade bra.

Har sagt allt som jag vill ha ändra till Tordin, så behöver inte nämna här känner jag.. men tycker var riktigt bra! (sista timmen) men tog lite för lång tid för oss att hitta rollerna.

Vill också lyfta fram att vi hade ingen server krasch, jag märkte inte något större desync problem (inte helt perfekt, märkte att SSG hade en incident, men jag hade inget), inga omstarter, inget gnäll (trots att jag var lite lack på att vi inte fick åka iväg snabbare)..

riktigt impad över allas deltagande.

Citera

nibbles skrev:

[quote]Information, 5-punktsorder etc.
Det här blev nog en konsekvens av att Anrop och SSG har väldigt olika spelstilar.
Sist vi spelade så skötte GranQ krigandet i princip själv och med tanke på den briefing du hade gjort så tänkte jag att ni kan kunde göra samma sak och att jag bara pekade ut den "generella riktningen"
Kanske inte helt lyckat Smile


Från min sida så var anfallet lyckat i vårt genomförande men då vi saknade radiokontakt mellan QUEBEC BRAVO och QUEBEC ALFA i samband med att de landsteg då deras plutonschef hade gått ned så brast ju kommunikationen. SSG hade säkrat höjden enligt planeringen och skulle påbörja anfallet in mot flygplatsen i samband med att QUEBEC ALFA landsteg och anföll före QUEBEC BRAVO med stort skadeutfall som följd. Med undantag från 6 skadade soldater i samband med att en helikopterhangar, helt spontant fick för sig att explodera när en grupp promenerade förbi, så tog vi endast någon enstaka lättare skada under hela anfallet. Då QUEBEC ALFA hade stora förluster och endast enstaka soldater var oskadade kunde vi sedan inte lämna området då både plutonen och materialförsörjningen helt hade saknat närskydd. Vi väntade sedan på materialförsörjningen, som enligt brief skulle anlända till flygplatsen, då mycket ammunition hade gått åt under anfallet.


Citera

Logistik
Marines make do. Adapt, Improvise and Overcome osv osv.
Överföringen av HMMWV nedprioriterades då det bedömdes viktigare att få över rätt sjukvårdsmateriel. Detta tog en del tid av flera anledningar.
En idé är ju då att ha C Log i ledningsfordonet så denne kan åka fram och tillbaka och göra lådor (kanske inte helt realistiskt dock)


Rätta mig här om jag har fel men vi hade tre helikopterpiloter tilldelade kompaniledningen? Under hela perioden vi befann oss på flygfältet så skedde en helikoptertransport med sjukvårdare och sjukvårdsmaterial. Från SSGs sida kan vi självklart avvakta att HMMWV transporten hade genomförts då dessa även förde med sig ytterligare ammunition och material som behövdes för att en ny anfallsstrid skulle kunna påbörjas.

Citera

QRF
Om fordon saknas. Spring!

Enligt ovan plus att QRF uppgiften skedde i en situation då vi saknade operativ förmåga att påbörja anfallsstrid 2,5 km genom fientligt territorium utan en kraftigt ökad risk för skadeutfall. Jag tror till viss del detta kan bero på skillnader i spelstil men att springa 2,5 km genom ett fientligt territorium utan information om fiendeposition eller styrka för att undsätta en grupp som ligger under kraftig beskjutning av fienden känns extremt riskfyllt. Jag som plutonschef väljer hellre att se till att vi kan utföra en uppgift bra än att tillbringa halva operationen med att få liv i mina män då de har blivit skadade på grund av ett förhastat beslut.

Citera

LZ
Tanken var hela tiden att LZ skulle flyttas framåt så att den var bakom främre pluton och framför bakre (eller åtminstone på bakre) aldrig att den skulle vara på flygplatsen.
Detta för att det skulle vara omöjligt att hålla flygplatsen hela tiden.

SSG höll cirka 4-500 meter från flygplatsen i östlig riktning. QUEBEC ALFA höll ännu på med skadeomhändertagande på flygplatsen. Istället för att nyttja flygplatsen för intransport av material så transporterades dessa i hög grad ända fram till QUEBEC BRAVOs position varpå någon helikopter tog eld och hastigt fick släppa materialet med skador på detta till följd vilket orsakade att vi ej kunde nyttja delar av intransporterat material. Jag förstår att material ej var tänkt att kontinuerligt skulle transporteras in till flygplatsen men i ett skede där den bakre plutonen befann sig på denna punkt så transporterades dessa istället fram till fronten där helikoptrarna ej kunde slutföra sin uppgift på ett tillräckligt bra sätt. Detta fördröjde tiden innan kompaniet i helhet kunde förflytta sig från positionen.
Redigerat av SSGKalle den 2015-06-12 19:05