Visa ämne
Anrop » ArmA 2 » Uppdrag
 Skriv ut ämne
Operation Irene :: Tisdag 4/8 18.00 (bra övning!)
Edlund, menade inget illa.. bara tänke så att vi "styr" det rätt.

Vill helst inte att folk återrapporterar vilka som har flest kills.. samtidigt som man självfallet får vara glad för om ens grupp lyckats.

Grundprincipen är ju dock att det är "vackrare" och komma hem med noll förluster än med 100 kills.
Absolut, instämmer med dig.

Tog det inte heller så, ville bara utveckla mitt svar. Jag ser hellre att vi har en bra helhet, och att folk tycker det är skoj än att vi blir fragkåta.
Nån som sade i TS igår: "vilken tid det tar, men så spännande det blir när vi kör såhär."

Bra skit!

Citera

granQ skrev:
Grundprincipen är ju dock att det är "vackrare" och komma hem med noll förluster än med 100 kills.


Håller så otroligt mycket med dig på denna punkten.

Den del av ET jag basade över, stötte vi på en del strö inf i skogen, och då frågades de om eldtillstånd som beviljades av högre instans.

Vore kul att höra hur det gick för övriga grupper?
Rock N´Roll is a way of life!
Spotify - StagHunt

Citera

granQ skrev:
spontant bara, låter konstigt att spaningsgruppen fick flest kills.. borde ni inte agera mer dolt och rapportera?


låter spontant, från en som inte var med, att spaningsgruppen körde lone wolf fast i grupp. Men kanske så orders var.. i don't know, men kanske att tänka på.


i de flesta fallen blev vi tvungna att öppna eld eftersom vi blev upptävka, men i några fall blev vi beordrade att öppna eld (då dog vi oftast)
onödigt ordbajsande
ta bort
Redigerat av the_shadow den 2009-08-05 12:02
Uppdraget var överlag väldigt kul, du ska ha bra med cred för det Pelle!

Enda saken jag hade velat sett mer av är lite 'oväntade' saker, patrullerande grupper/helikoptrar/jeepar osv.. För att sätta vårt instinktiva reagerade på prov i situationer då man ej har så mycket tid att planera eller prata ihop sig. Att till exempel på väg till ett av målen skulle man råka stött på en patrullerande jeep med KSP eller dyl.

Skyttesoldaterna i skogen utanför Charlie antar jag inte var en random patrull? Utan att ET eller AT drog elda på sig och dom jagade upp i skogen?

Annars kanon! Ser fram emot söndag! Grin
Det låter ju som att folk tyckte att det här gick bra!

Nato
Jag tycker verkligen inte att vi ska börja prata på engelska och svenska. Dels blir det bara löjligt, och så ser jag ingen som helst poäng med det. Det räcker väl med den realism vi har redan?

Echo Alpha 1
EA var en grupp på 8 man. Vi började med lite strul att få ordning på vilka som var med i EA1 och EA2 men det löste sig. Jag försökte visa att jag var killen som gungade med huvudet men då började alla andra också göra det, vilket inte hjälpte de som letade efter mig...

Sen tog vi oss med båt till land, följde efter AT som out of the blue - sprängdes i bitar! Hopp i land, sakta framryckning mot AT, slog ut en Vodnik och säkrade området kring skrikande AT "I'm bleeding!". Efter lite vård rörde alla sig vidare mot objektiv Alpha.

EA1 säkrade någon byggnad på vägen till Alpha, la sig i en dal i väntan på order att få rycka fram, hörde ur ET plockade alla HMGs från sin höjd på vår högra sida.

Efter alpha var säkrat gick vi mot Bravo och där sket allt sig. Tyvärr hade dansk_skalle fått lite bristfällig övning i att skjuta med AT-gevär (det är inte hans fel - snarare mitt) och för att göra saken värre hade han ett ryskt gevär. Här blev hela EA utslagna men ET och AT gjorde ett grymt jobb med att bära iväg oss och hela. Till slut snodde jag en RPG7, rusade ner till en byggnad med EA1 och vi tog ut Vodniken som alla hatade så mycket - vi sköt tre raketer innan vi fick ut saten!

Sen var det dags för objektiv Charlie. Det gick bättre för vår del, vi rensade ur en stad lite fort, tog oss fram i skogen. ET hade blivit utskjutna så vi rörde oss mot dem fort som attan. La oss i den beryktade dalgången där ET "dog" och slog tillbaka anfallen. Vi tappade dansk_skalle här tyvärr. Vid det här laget var EA bara 5 spelare. Vi var lite skadade och kunde inte gå - jag bad om medic - gick och kissade - kom tillbaka och körde lite skönsång över VON DirectCom för min grupp (något om "var är medic! var är medic?"Wink, och kan helt magiskt stå på fötterna igen!

Nu anfaller vi Charlie. Det börjar bli mörkt (GRYM KÄNSLA). En i EA hade så klart GLÖMT ta med night vision. Vårt uppdrag: Säkra basen vid Charlie, hitta Night Vision till vår man!

Snabbt om Charlie: Det gick finfint! Vi säkrade och sprängde. Någon i AT hittade en bomb i en bil och bjöd på ljus i natten. Sen tog vi kort!

Slutligen vill jag igen tacka alla som var med! Jag hade otroligt roligt Smile Speciellt tack till alla i Echo Alpha, vi var ju grymma!

www.mind-state.com/arma/pics/op_irene_squad01.jpg

www.mind-state.com/arma/pics/op_irene_squad02.jpg
Redigerat av pellejones den 2009-08-05 13:05
@Edlund:

Det är så man utbildar nya värnpliktiga på Livgardet och den struktur man kör där från ett år tillbaka.. Men du har också rätt, jag blandade ihop vagnsnummer och gruppcallsign, EFGH. Dem enda grupperna som använde nr efteråt var Ledningsvagnar.
Redigerat av Snabel den 2009-08-05 13:35
@Snabel & Edlund

Kan ni ta den här diskussionen i en annan tråd!

Och det spelar väl ingen som helst roll om vi säger EA1 eller EA10. Personligen är det lättare att säga ETT, TVÅ istället för TIO och TJUGO.
Först, angående engelska, svenska. Det är naturligt att värnpliktiga övas på använda engelska och svenska. Detta är dock en svensk community som gillar seriöst samtidigt som man avnjuter en öl, gömmer sig från sambon och kravet på diska eller bara koppla av från arbetet.

Det blir konstigt om vi skall prata allt skitsnack på engelska, eller om vi skall prata svenska och engelska. Därför kör vi på svenska däremot är det inte omöjligt vi kör tillsammans med någon annan squad någon dag och löser uppgifter tillsammans, där vi behöver engelska och kan därför behöva öva upp engelskan 1-2 veckor innan.

Grundtanken är dock vi pratar svenska, som på disney filmer.


sen, angående det där med dansk skalle och missade at skott, ni har missat något. Ansvaret att slå ut ett mål som det skall inte ligga på en person, minst 2 skall (om inte allt för stressfull miljö) ta sikte, beroende på mål osv så skjuter antingen första skytten, den andra är beredd och avlossa så fort man inser att den missar, eller så avfyrar man samtidigt.
granQ, dansk_skalle gjorde ett bra jobb! Det var ingen tvekan där. Han var tydlig i att berätta läget, han hade dålig sikt, vi andra var lite hetsiga - och för att göra saken värre hade vi ingen annan ATskytt. Sen att han missade, det gör väl alla! Jag missade TVÅ av TRE skott när jag försökte ta ut samma fordon. Det var inte min mening att lägga skulden på honom i alla fall, om det nu verkade så Smile

Citera

pellejones skrev:
@Snabel & Edlund

Kan ni ta den här diskussionen i en annan tråd!

Och det spelar väl ingen som helst roll om vi säger EA1 eller EA10. Personligen är det lättare att säga ETT, TVÅ istället för TIO och TJUGO.


Ja, absolut, det var bara förslag och feedback som jag försökte lämna.

Vad vi använder för språk spelar ingen roll, man tar det som är enklast och passar situationen bäst, vilket i det här fallet är svenska.
Men det jag tycket att vi kan ta till oss är kompanistrukturen, även om jag kom ihåg den fel (tack för rättning edlund).
Redigerat av Snabel den 2009-08-05 13:52
Ja, jag får väl börja med att tacka för spelet, även om det blev lite kort för min del.

Håller med om alla plus, vi i AT hade så länge jag var emd en rätt skön avslappnad stil inom gruppen i alla fall (med det inte sagt att det var oseriöst). Mycket trevligt som sagt. Tyvärr kraschade mitt arma rätt hårt så jag fick starta om datorn. När jag sedan kom in igen låg alla hårt beskjutna och det var tveksamt om någon skulle överleva överhuvudtaget (den bilden jag fick i alla fall). Gissar på att det var i samband med vodniken.

Nu till den enda direkta nackdelen jag kan komma på med uppdraget:
Man hamnade på ön om spelet kraschat eller man blivit utslängd. Det hade varit bra om man kunde ha spawnat vid Alpha positionen istället, alternativt kunnat välja. Sen saknades det tydligen ammolådor där, kanske något som skulle kunna triggas att flygas in/släppas med fallskärm när man tagit objektivet?
Eftersom jag hamnade på ön och det inte såg ut som att någon kunde komma och hämta mig så lade jag ner tidigt. Lite tråkigt så här i efterhand, men jag orkade inte vänta.

Annars får jag som sagt instämma i alla plus - Keep up the good work Pelle! Vill även instämma lite extra i att ha lite fiende patruller och annat lite mer oväntat placerat lite random, blir mer spännande då när man inte har en aning om vart fienden befinner sig =)

OK det var fler som tyckte att det var jobbigt att börja på Ön.
ARMA2 fungerar som så att om du gör en JIP (join in progress) så hamnar du på platsen där Objektet du spawnar in i började. Dvs. på ön. Det var inget jag kunde styra tyvärr och var inte en uppdragsgrej utan en spelmotorgrej. Eftersom du inte Respawnar så kan du inte välja att börja på Alpha.

Det saknades inte ammolådor någonstans. Det fanns ryska ammolådor vid tälten vid ALPHA. Jag utrustade min grupp EA1, med vapen från den.

Det går att göra ett teleportscript - men då hoppas jag att folk inte missbrukar det (t.ex. gå till en flagga på ön, välj action "go to Alpha" så flyttas du dit). Det är inga som helst problem.

Alla som började på ön blev hämtade av någon ur ledningsgruppen Smile de var mycket vänliga och rusade till båtarna så fort det bads om det.

Det var randompatruller som gick utanför objektiven Smile men vi stötte inte på så många, och jag misstänker att spaningsgruppen träffade på de flesta.

Efter dessa önskemål har nu OP: Daedalus många fler patruller, fler elaka vapen och lite överaskningar.
Inte så jobbigt att börja på ön, gött att börja själva uppdraget där, men jobbigt när det strulade bara, en sådan flagga vore ju en bra lösning (räcker ju att sätta den vid landsättningplatsen egentligen) givetvis förutsatt att det inte missbrukas. Bra att veta hur det fungerar där - tack =)

Aaa ok, visste inte det med ammolådorna, hade inga problem själv heller, bara tyckte jag hörde/lästa nåt om det nånstans.

Mjo, jag var ju med i ledningsgruppen, var ute och hämtade några en gång, och när sedan spelet kraschade (påväg tillbaka till gruppen) så fanns det ingen kvar som kunde hämta. Kan ju inte gärna be någon i grupperna springa för att hämta upp en person när halva laget är utskjutet och alla behövs på plats för att hjälpa till att reviva/bekämpa/säkra. Det var så jag tänkte i alla fall, inget ont om spelet i sig utan bara en förklaring =)

Aha, så busigt, var nog spaningspatrullen som tog hand om dessa då, eller någon av de andra grupperna Wink
Ang. det här med att folk spawnar på ön, jag tycker faktiskt att det funkar som ett reglage för att öka seriositeten i missionet. Det hindrar löst folk från att bara droppa in (man måste vara med från början och bli tilldelad en roll), det hindrar folk från att bara hoppa in igen ifall dom dör, men sen är jag ju för hård bestraffning för sånna saker... Nu handlade det ju mest om att folk DC:ade eller fick sitt spel kraschat och då är det beklagligt men det är väl lite av ett nödvändigt ont.

Sen ang. den där omtalade missen, jo, en till skytt hade varit att föredra Pfft men det är ju som det är, sen skulle jag ärligt talat ha träffat om jag hade det minsta erfarenhet. Jag hade ungefär en sekund på mig att reagera och trycka på avtryckaren innan vodniken skulle vara ur synhåll. Jag tror jag fick iväg granaten innan den försvann men jag hade kompenserat för lite i höjd.
Men skitsamma, gjort är gjort och jag klandrar inte mig själv. I framtiden kan jag gärna vara pansarvärnssoldat igen, då jag lärt mig en läxa genom detta.
Det är väl inget att tjafsa om att du missade. Alla missar ibland och det är inget konstigt.
För att citera Edlund "det är ett spel".

Huvudsaken är att alla hade kul, och personligen var detta något av det roligaste jag vart med om i ArmA2 hitills! =) De flesta håller nog med, en miss hit och dit gör ju absolut ingenting så länge vi hade kulGrin
Rock N´Roll is a way of life!
Spotify - StagHunt