Visa ämne
 Skriv ut ämne
Rosö-bloggen
Istället för blanda i SFP "bloggen" tänkte jag vi kunde ha en ny tråd här. Rosö är alltså vår nya ö som är tänkt för ArmA3.

Grip är fadersfiguren till det hela men vi söker efter fler som kan hjälpa till att göra främst svenska trädgårdar..

Anyway, tänkte inleda med att berätta att Rosö kommer ha ett par st Spaningsradar 870 system. Dessa är lågt monterade för att vara svårare att upptäcka/skjuta ut än äldre master som ofta var väldigt höga. Systemet används längs våra kuster för att se fartyg och lågt flygande flygplan.

Det är med andra ord ett väldigt viktigt mål att skydda eller som "ryss" att förstöra.

Jag är lite extra stolt då normalt är SteelRat som gör alla modeller för öarna men denna har jag gjort inklusive texturer och "modell när sprängd". Blir inte mycket bättre än så här.
Granquist bifogade följande bild:fil:
Du har inte rättigheter att se bilagor i denna tråden.
Semester och gräset är väldigt grönt här på rosö...
Rart sagt granQ!

Bara på pin kiv så ska jag göra en PS-15 Pfft
Visst var de fräcka - och STORA Smile

i73.photobucket.com/albums/i236/steel_rat1/PS-15-3_zpsry6pfwlp.jpg
Vad tror ni om att försöka bygga upp lite "mallar" som vi kan använda när vi ska på börja Rosö? Med mallar menar jag att se till att vi använder oss utav liknande skog o.s.v. så att det inte ser ut som ett kluster! Grip om du skulle kunna dela upp lite arbetsområden vore det toppen! Jag kommer sätta mig och försöka påbörja någoting ikväll.
Alla som är intresserade utav att hjälpa till skriv gärna i denna tråd så ska vi fixa ett möte inom kort!
Ref på radarmasten:
i.imgur.com/dKcXtV8.jpg
The enemy cannot predict your actions if you have no idea what you're doing.
Jag har tänkt fokusera på fixa med objekten och bättra på clutter på marken. Eventuellt vill jag pröva med en ny typ av satellit bild som är mer neutral (dvs sudda bort hus osv)

Skulle gissa att i huvudsak blir det du och grip som placerar objekt, (om inte finns någon okänd på g). Jag arbetar gärna dock med vägbasen i norr.

Tror nyckeln är "kör bara kör", vad gäller skog är det dock som du säger. Bra om de blir ungefär samma känsla (fast kan ha en "mörk" barr skog och en mer luftig typ)

Så, sätt igång och bygg.. tror bästa vägen framåt är att gasa upp lite. Genom att göra täta uppdateraringar så tar vi bort risken från att du och grip sitter och pillar på samma område men just nu är han borta så är ju bara att köra på kan ni sen mer fördela områden eller typ.

Bara xcam objekt + sfp objekts som du får sätta ut.. tänk på det Pfft
Bra mer byggnader behövs!!

Kan jag börja bygga på den karta som ligger ute nu eller kommer du behöva fixa clutter först?
Redigerat av LoneWalker den 2015-08-11 13:36
Kör bara kör.. Inget som påverkar Smile
Skicka importfilerna till Terrain Builder till mig så lägger jag in de. Desto mindre saker du lägger in åt gången desto bättre då de garanterat kommer strula många gånger för att något föremål inte är mappat i Terrain Builder. Jag byggde typ en tomt gången o la in. Mindre projekt i Xcam med små importfiler är att föredra. Så fort det är importerat går det inte att jobba vidare i Xcam dessutom så. Då får du ladda ner den nya ön med objekten inbrända.
Ok, jag kommer hem från jobbet runt 18 så jag tar och hoppar in på ts så kan vi snacka vidare!
Jag är på utvecklarträff så är nog hemma runt 20 kanske
Skulle vara sugen på att hjälpa till lite med x-cam bygge på Rosö. Har kollat igenom en del av tutorialsarna, skulle du kunna hjälpa mig lite om jag fastnar med saker Lonewalker?
Självklart kan jag det! Jag ska börja bygga ikväll det är bara att hoppa på om du kan
Gött.. Swede, lone och grip, (med lite stöd från Zip, mig och subroc kanske) så kan vi nog få upp kvaliteten på ön och objekten hyfsat fort.

SFP objects har typ stressats lite med för få ut objekten att bygga med men om vi fryser antalet nu och istället för insidor, ordentliga texturer så tror jag det det gör mer för känslan än högre variation nu.
Låter bra granQ!
Bra jobbat gubbar. Blir sugen på att göra klart stadshuset nu
Något man skulle kunna göra är att fixa lite nice prefabs med hus o tomt etc så man snabbt kan sätta in lite olika typer av bostäder, ju fler varianter desto bättre. Prefabs går ganska enkelt att dela med sig av dessutom.
Låter utmärkt! Det var det jag menade med mallar.
Fick X-cam att fungera igen. Gjort färdigt första gården. Vad tycks? för mycket små grejer eller lagom?

http://images.akamai.steamusercontent...201393E0C/
http://images.akamai.steamusercontent...881F5D936/
http://images.akamai.steamusercontent...CCE68634E/

En bonus, ser ni NATO soldaten gömd i bilden?
http://images.akamai.steamusercontent...832A4B5CF/

Här är TB txt filen.
https://drive.google.com/file/d/0Bwg3...sp=sharing
Redigerat av IISwede den 2015-08-14 18:00