Visa ämne
Anrop » Anrop » Information
 Skriv ut ämne
poll angående split
från IRC

Citera

såja..
ny poll på hemsidan
dags se hur stor viljan är att splittra på anrop
så old timers.. som sällan läser forumet, snälla rösta Wink


Omröstningen lyder
Vill du se Anrop uppdelad i två grupper, en allmän och en för seriöst lirande.

Ja/Nej/Vill bara se svar

--------------

Så poll behandlar seriöst lirande, men granQs baktanke är att se om folk fattar det som en split av communityt för att motverka andra? eller?

Jag tycker att det här känns lite fånigt.
anrop.se/hosted/pellejones/anropbanner_pelle.jpg
Men vaddå splittring av communityt?!?!
Fattar inte riktigt vad som är problemet med att köra seriöst spel på vissa tidpunkter fast med regler som gör det bättre/roligare för alla deltagare. Hur kan detta splittra svenska spelare som vill lira tillsammans, för Anrop är väl ingen Klan eller liknande?

Kan iofs ha missat något när jag gick med i Anrop känns det som...
Bevakningssoldat Marinbas Syd 2002
Arma2: Flyger högt upp i det blå!
Vaddå split?

Anrop är vad det alltid har varit, men med en seriösare dedikerad arma2 del. SCOG kommer vara full med anropare som älskar arma2 och öppen för alla som är medlemmar på Anrop, var är splittringen?

Jag förstår inte?
Rock N´Roll is a way of life!
Spotify - StagHunt
Ok.. nu måste jag alltså vara jäävligt tydlig eftersom 5-7 inlägg inte gått fram.

Anrop i NUVARANDE FORM TILLÅTER:

* Seriöst lirande
* Fasta roller
* Admin bestämmer

Anrop i en subgrupp innebär:

* Olika medlemmar har tillgång till olika information (en privat del, pelle's första inlägg)
* Inte samma samhörighet. Två grupper skapas, kalla det subgrupp, en subgrupp blir automatiskt en egen grupp.
* Risk för elitism och definitivt splittring.

Ta bara en sak som namnet SCOG, helt nytt namn.. funkar inte "Anrop Söndagsklubben", nej helt ny namn. Varför inte bara ta ett nytt namn, nytt forum, ny teamspeak och server?

jag förstår INTE varför ni vill driva på en utveckling som tvingar folk välja gå med i SCOG eller stanna i Anrop. Jag begripper det icke. Var är den egentliga fördelen? Att enkelt administrera köper jag inte..

EDIT. #scog "den nya världen" är tydligen den nya chatten för SCOG.

Jag tycker att folk som vill splittra anrop, bör göra det, ni får marknadsföra er här.. men fan sköt det snyggare än så här.
Redigerat av Granquist den 2009-09-04 01:21
För lite svar på tal.

Anrop i NUVARANDE FORM TILLÅTER:

* Seriöst lirande
* Fasta roller
* Admin bestämmer
<---- Detta stämmer inte. Folk lyssnar inte nödvändigtvis på Admin. Jag har sagt saker men folk har skitit i det totalt.

Anrop i en subgrupp innebär:

* Olika medlemmar har tillgång till olika information (en privat del, pelle's första inlägg)
* Inte samma samhörighet. Två grupper skapas, kalla det subgrupp, en subgrupp blir automatiskt en egen grupp.
* Risk för elitism och definitivt splittring.
<--- och detta stämmer inte heller alltid. Jag har spelat med GOL flera gånger, som kör på i princip samma system som SCOG (som förövrigt heter anrop.se SCOG). Där förekommer ingen elitism.
anrop.se/hosted/pellejones/anropbanner_pelle.jpg
Vem har sagt något om att välja?
Sen kan jag inte förstå vad det är du är så upprörd över, det är ju inte du precis som gjort några speciella uppdrag/upplägg över när/hur vi ska köra våra seriösa storgames precis. Eller du ville ha Domination osv som alltid ligger på och sen dra igång MMAI en gång i veckan för all framtid?

Det här är något som många vill ha tydligen, mer seriöst spelande och med uppdrag som det läggs ner en hel del tid på varje vecka. Med vårt upplägg kommer vi ha spel där alla kommer ha en roll som de känner att de behärskar och där andra VET att kompisarna kan sin roll.

Allt annat fortsätter som det var tidigare, domination, CL, något mission i veckan osv.

För att avsluta detta, det är inte vi som vill splittra Anrop utan det känns mer som att det är du som är bitter över att folk tagit eget initiativ på vad som jag trodde var ett öppet community för folk som vill spela och ha skoj.
Bevakningssoldat Marinbas Syd 2002
Arma2: Flyger högt upp i det blå!
pelle, du (om du är admin) kan bokstavligen dra folk mellan olika slots och dessutom kicka.. eller som jag är känd för. Stänga hela servern.

Jag har stängt av lir för 10 personer när en missköter sig.. mest för jag är så jävla arg men också för det funkar som en bra läxa. Alla vet varför (en del gånger har det ju skett misstag från min sida) men oftast så har någon börjat fjanta sig. Alla får sluta lira och ett jävla liv bryter ut i chatten vilket leder till att alla fattar det inte är ok och det upprepas inte. Det är ganska drastiskt men det kan behövas ibland (iallafall för att man själv skall få lite lugn).
Jag vill inte behöva dra folk.

Jag vill verkligen inte behöva stänga ner servern.
anrop.se/hosted/pellejones/anropbanner_pelle.jpg
Har alla inställningen att det krävs lite av varje man som ska lira så slipper man allt fjant, därav SCOG. Inga banningar, barnsligheter, avstängningar osv.

Det har förekommit lite sånt på de seriösa spelen tyvärr och där då folk kommit in på banan spelet någon minut sen bara stuckit för att de inte gillade vapnet de fåt osv. Sånt ska bara inte hända men det händer tyvärr och istället för att kicka folk till höger och vänster så vet de som vill lira med SCOG att barnsligheter inte hör hemma alls på de gamen.
Bevakningssoldat Marinbas Syd 2002
Arma2: Flyger högt upp i det blå!
som jag försökt förklara för Pelle osv, jag har lirat med samma gäng sen 2001, drivit anrop sen 2006 (även om sen ett tag tillbaka "såldes" för 0 kr till zip) men tyvärr var jag "tvungen" besöka min flickvän i Mexico i somras och därefter i princip själv ta hand om 150 utbytesstudenter i Augusti på högskolan.. så nej jag har inte lirat eller fixat så mycket med anrop de senaste 2 månader jämfört med de senaste 2 åren..

och vill jag lira domination? nej, vill jag lira mmai? faktiskt inte, jag gillar mer scripta än lira MMAI. Så försök lägga undan argument som att jag är bara arg för jag inte var inbjuden till SCOG som pelle sa, vilket faktiskt skrämde mig. Kommer till det strax..

Jag har lirat i seriösa ligor som IC som sagt, jag har kört PvP, coop och jag gillar allt (Förutom möjligen då RPG delarna).. jag vill slänga upp min coop server troligen nästa vecka som skall inrikta sig på "korta kvällsmissions", alltså sånt man kör efter jobbet. Typ blacksword för er som lirade ArmA 1.

Vad jag saknar är lite respekt för anrop.. här är en sida som funnits i 3 år och folk kommer, reggar sig och lirar i 2 månader och säger "dags göra två grupper", det känns fel någonstans, en egen chatt osv. Jag tycker känns som ett kraftigt övertramp och den totala bristen på självkritik gör mig mycket bekymmerad att antingen saknas kompetens över hur namn/information påverkar grupper (har man ett namn bildas en identifikation, har man tillgång till extra information så utesluts andra)..


iallafall vad har vi nu:

Vi har en tydlig spricka i Anrop, de gamla rävarna som älskar att hata varandra (vi känner varandra för väl) och bara vill lira ihop.

Vi har ett gäng med nykomlingar med gott om energi som vill bilda sin egna grupp och driva på. Det är väldigt tydligt nu. Vi har de som skriver massor på forumet om arma2 lir, grader, lir, screenshots och de som hänger i chatten och pratar mer om sitt kärleksliv.

Självfallet skall vi ta vara på energin som finns i den nya gruppen, men samtidigt sen idag har den nya gruppen ett namn:
SCOG

sen idag (eller vem vet.. för har inte direkt varit allmänt känt) så har SCOG även sin egna chatt.

Detta är små små steg mot en isolering, möjligen en elitism. En väldigt tråkig utveckling som både jag och Zip har sagt nej till. Vi vill INTE ha ett a, b lag i Anrop's namn. Vi är inte heller en "webhost för olika arma2 squads", vi är en community som gillar (vanligtvis), att lira datorspel och variera oss med en förkärlek till BIS's ofp/arma1/arma2.. och öl. Det är vad vi har gemensamt.

Vi har haft kristna som spridit propaganda, folk så långt åt höger att jag blivit så arg ni inte förstår, vänsterpartister som inte begripper bättre. Lögnare och helgon, redkid som var typ 12 år när han började och Oden som är cirkus 112 år.. men vi har alltid enats i att uppskatta bra lir. Det är faktiskt något väldigt fint, och en community jag är glad över varit med att förvalta.. så jag ser inte detta som ett hot mot mitt ego utan mot "mina barn". Så enkelt är det.
Redigerat av Granquist den 2009-09-04 01:57
Så, om vi skippar SCOG, inte byter XML, men är überadmin och ställer krav när det hålls på Asylm på söndagar är det ok?

Det blir ingen split, vi som vill ha det lite mer seriöst får jobba lite mer för att få till det.
anrop.se/hosted/pellejones/anropbanner_pelle.jpg

Citera

granQ skrev:
Problemet som jag ser och som jag fortfarande inte fått bra svar på är att: anrop rymmer seriösa lir, och scog rymmer inte alla. Rymmer inte ens andra spel vilket anrop squaden gör.".


Precis av den anledningen, 80% av anrops forum kretsar kring arma2 just nu, ta tillvara på det och ge dessa aktiva spelare en chans att spela som en riktig squad. Vi älskar anrop och "fritidsgården" vi hänger här dag in och dag ut "f5" är vår bästa vän och vi vill inte veta hur många timmar vi spenderat här de senaste månadernaSmile Varför vill "fritidsgården" att vi ska lämna värmen och gå ut för att vi vill spela innebandy med regler?
Vi gillar att spela andra spel, men vi vill spela med bra folk i en skön atmosfär och vi är besatta av Arma2. SCOG är inte menat som en diktatur, men vi kommer ha vissa gemensamt framtagna regler. SCOG kommer inte följa militäriska regler slaviskt och inte alltid ha rätt radiokommunikation. Det handlar om att den större massan ska få en bättre spelupplevelse.

Alla har vi läst Dyslexis guider och undrar hur det skulle vara att spela i tackshack, man kikar på GOL sen gör man en sökning på google efter "Svensk Arma2 squad" och hittar Anrop, så hittade jag hit. Men Anrop erbjuder inte Arma2-spelare den seriositeten, hur många aktiva spelare blir inte medlemmar på anrop utan i någon utländsk squad? Stora "open for all" (som idag) men även stora (anropdedicatedarma2squad) för de spelare som finner det intressant.
Rock N´Roll is a way of life!
Spotify - StagHunt
pelle, då är det mer än Ok, det är faktiskt väldigt uppskattat från min sida och så jag vill att det skall skötas..

För min del får någon även göra motsatsen, dra upp en server "anrop crazy thursdays" där man bara kör alla mot alla i någon zombie mod. Det är OK med mig men inget som uppskattats och inte hur jag vill ha anrop.

men som jag ser det, anrop är en mötesplats där alla är välkomna, men en server är någons hem och vad de gör där är upp till dem.

Sen tycker jag så klart vi skall ha bra samarbete så vi inte har 3 servrar som hostar samma mission med 2 spelare på varje och där en del är bannade på en men inte den andra.. helt annan diskussion dock.

grejen är att jag inte är emot att ni byter xml, kör med grader.. per say. Du kan ju posta den där listan där man tar roller och helt enkelt kolla med personerna på förhand.. så första posten redan har nyckelpersoner ifyllda, och sen öppet för vem som helst att hoppa in. För grunts rollerna tycker jag alltid borde vara öppna så länge man sköter sig.


WEB, all i can say som svar på din post är att anrop i princip skapades av anledning att få ihop de där 50-100 player servers med folk som kör seriöst. Men jag vet också det kommer naturligt, vill man vara gruppchef och styra folk i ett 75 manna coop med krav på sköta radiotrafiken så kommer inte problemet vara "folk som inte är seriösa gruppchefer" utan få folk att våga lira och prata. Det märker jag nästan varje gång jag lirat nu med nya folket att det är ett väldigt "eh, vet inte om kan köra som gruppchef, har inte keybinds och vet inte detta osv" så gruppen måste övertala personen. Vad jag menar är att lägg ut infon, rekommendera infon och folk tar till sen den. Tvinga någon som är major att surfa in på anrop och börja som värnpliktig där han skall kollas om han är "mogen nog att bli mening".. är ingen mening så att säga. Jag är helt religöst troende att hostar ni stora coop på en server som funkar där alla är välkomna men sparkar/varnar folk som inte beter sig så kommer ni få samma effekt, kanske tom bättre.
Redigerat av Granquist den 2009-09-04 02:17

Citera

granQ skrev:
Jag är helt religöst troende att hostar ni stora coop på en server som funkar där alla är välkomna men sparkar/varnar folk som inte beter sig så kommer ni få samma effekt, kanske tom bättre.


Nej jag håller inte med dig alls, sätter man upp vissa regler och liknande som folk vet om i förväg om de ska vara med och att de måste klara av vissa saker så slipper man att de ens kommer in och förstör för oss andra. Det där med att leka diktator osv som admin är överflödigt om man vet att alla redan sköter sig.
Bevakningssoldat Marinbas Syd 2002
Arma2: Flyger högt upp i det blå!
Lambo, men ja.. sätta upp regler ok. Göra övningar som (och jag har kört ett antal) lita på mig det finns 2 stora brister.

a) de blir ofta rätt larviga.. man får vara rejält med n00b för få ut något. Bästa träningen är lira tillsammans, mängdträning så att säga och lås folk på gruppchefer varje vecka då med folk ni litar på. Sen säger ni "denna veckan öppet för de som vill pröva". Inte svårare än så.

Cool ni tycker allt verkar bra men lova er, vecka 1 kommer ny, kör igenom "hur man går skyttelinje", vecka 3 kommer en ny, ni kör igenom "hur man går skyttelinje".. hur många medlemar tror ni det är roligt att köra samma "träningsmission" med. För det måste ju vara online för kontrollera right?

Citera

granQ skrev:
Tvinga någon som är major att surfa in på anrop och börja som värnpliktig där han skall kollas om han är "mogen nog att bli mening".. är ingen mening så att säga. .


Från Major I Armen till seriöst pc-spelande, han skulle defenitivt behöva X antal timmar innan han fixar leda ett antal mannar i Arma2Pfft

(sorry för ot, men kunde inte hålla migGrin)
Rock N´Roll is a way of life!
Spotify - StagHunt
Det kommer finnas många som "lär" ut ju fler det blir som är intresserade, är man intresserad lägger man dessutom lite tid på saker. Folk som inte är intresserade lägger inte ner tid så enkelt är det.

Sen får vi in folk som vill vara med och går träningen men får där reda på att det kanske inte är något för dem ändå. Hade det varit ett game hade tex sjukvårdaren i ens grupp hoppat ur för att han "inte pallar", "detta suger" osv. Ser inget negativt med träningen faktiskt, det tar inte lång tid samtidigt som man får lite kontakt med individen som vill spela med oss.
Bevakningssoldat Marinbas Syd 2002
Arma2: Flyger högt upp i det blå!
Det är ok att folk inte kan. Det är därför man har träning. Och det kommer inte att var en person som tränar med alla. Vad spelar det för roll för dig föressten?
anrop.se/hosted/pellejones/anropbanner_pelle.jpg
först och främst pelle, jag är jätte gärna med och lira detta. Så därför spelar det roll för mig också. Jag startade hemsidan för 3 år sen just för kunna spela seriöst med svenskar.

alltså så här gör ni, spelschema

Vecka 1 Söndag
Coop mission med 10 platser. Era närmaste vänner som ni bestämmer platser med.

Vecka 2 vanliga dagar
Ni lirar coop, evolution, domination whatever, kanske något träningsmission som den som vill vara med.

Vecka 2 Söndag
Missionet har 20 platser, de 10 ni litar på, 5 nya ni litar på från denna veckan och 5 öppna platser.

Vecka 3 Söndag
Missionet har 30 platser..

osv..


Om en månad har ni 40 platser och koll på var ni vill ha alla... och tro mig problemet blir INTE att kicka jobbiga spelare utan hitta dem som vill lira.

enkelt och utan problem.. krävs ingen administration, inget lull lull och allt funkar. Quality control av er själva.. vad mer kan önskas?

Den dagen anrop squaden har 100+ aktiva medlemar så lovar jag att bistå med allt jag kan för fixa ranks, administrationssystem osv. Tanken var ju att zip skulle fixa till belöningssystemet som mycket väl skulle kunna användas för att ge folk "behörighet till pilot på Serious Anrop". Det är inga konstigheter, konstigheterna är att dra igång allt detta utan ens slänga ett ord på hela veckan till vare sig mig eller Zip. Vi har tekniska hjälpmedel som kan hjälpa er få det ni vill ha utan att ni behöver bryta ur det från anrop.
Redigerat av Granquist den 2009-09-04 02:42
Vi vet hur vi ska göra tack. Vi behöver inte få riktlinjer från dig granQ för att få till saker.

Du behöver inte bistå, för vi har koll på läget ändå och kan fixa rank/grader själva. Det behövs ingen überadmin för det.

Vi ville visa att Anrop är ett community som har växt och som kan stå på egna ben - bevisligen.

Det känns som att du ser oss som handikappade som måste ha din hjälp för att få till saker. Tanken med ett community är väl ändå inte att det ska styras av en person som bestämmer allt. Då är det inte ett community - då är det en klan.
anrop.se/hosted/pellejones/anropbanner_pelle.jpg