Visa ämne
Anrop » Flygsimulatorer » Flygsimulatorer
 Skriv ut ämne
Free Falcon 5
finns ju lite olika synpunkter på att använda radioanrop som dessa, jag tycker vi ska hålla de på ett skönseriöst plan, d.v.s. använda vissa saker som är lätta att komma ihåg, inte behöva plugga denna lista me grejer för att använda de till allt... tror ni förstår hur ja menar Pfft
i35.photobucket.com/albums/d173/rigge88/index2php.png
Joooooo den som inte pratar brevity koder dumpar vi från kanalen Grin

Srsly, dessa koder blir en diger lista som Walkman visat men det finns stora vinster i att kunna vissa då de används med fördel i vad man kan kalla "trånga situationer".

Naturligtvis är vi för koola för att plugga in eländet men jag tror vi gott kan låta de växa in under våra flygrundor (som jag tror Rigge menar).

Några har ni redan hört, FENCE IN och FENCE OUT som jag brukar fåna mig med d.v.s. släcka ext. lampor och slå på master arm (samt egentligen verifiera alla övriga inställningar så som bombprofil och gud vet vad).

Några ni hört som dock är mycket matnyttiga är RAYGUN, vilket man tokvrålar när man låser upp någon varpå denna kan apskrika BUDDY SPIKE så han slipper få en robot i rövvalykten. (dessa två ska egenligen kompletteras med s.k. bulls eye position vilket man har i klartext på MFD och HUD - men dit har vi absolut inte kommit än, typ RAYGUN BullsEye 241 34 miles! besvaras Raider 1 3 Buddy Spike).

Övriga "Brevity" koder kan ju växa fram genom att folk använder dem men lägger en snabb förklaring till dem direkt så en vacker dag känner man att förklaringen är onödig och vips sitter ännu en kod.

/Raider 1 1 Say Speed.
odenhouse.servegame.com/OdenSig512.jpg
jupp, låter bra med det. kan rekomendera Handbok Flygengelska, kan inte m nummret i huvudet men jäkligt bra eftersom de även har översättningar till motsvarande svenska uttryck.

this setbesserwisser 1;

för övrigt är korrekt svar på "say state":
Callsign_A_S_I_K_B_S_T

A= # aktiva AA robotar kvar
S= # Semiaktiva
I= # IR

K= kanon, besvaras med + för kanon med kulor kvar, - för tom kanon och 0 för kanon ej monterad på planet.

B= Bränsle mängd, besvarat Tiger om tillräckligt för att slutföra planerat uppdrag, Tiger fast om tillräckligt för att utföra requestat uppdrag från awacs/stril i överljudsfart, Tiger slow är samma men underljuds uppdrag. Chicken om ej tillräcklig bränslemängd för uppdrag.

T= hur lång tid kan man ligga kvar i denna state om man tex ligger i spärrbana.

this setbesserwisser 0
Cool
Installerade och testade FF5, det känns väldigt gammalt vilket det också är naturligtvis. Realismen i system osv kanske är bra men jag vet inte hur man ska få TrackIR att funka. Nån som vet? Hur som helst så tror jag att jag lägger ner FF5 för min del. Eventuellt så installerar jag LO-MAC igen och kollar om det finns nått nytt på den fronten.
Turner, ge ff5 lite av din tid, det slår lomac på alla plan inklusive grafikmässigt=) Trackir - du måste klicka i track ir rutan under controls/advanced om jag inte missminner mig.
Rock N´Roll is a way of life!
Spotify - StagHunt
Ja, finns under inställningarna, trackir alltså... att påpeka är också att det inte fungerar särskilt bra i 2d vyn, det hackar fram bara... 3d vyn funkar klockrent dock =)
@klawen, japp 2dvyn är ju just 2dPfft
Rock N´Roll is a way of life!
Spotify - StagHunt
Hehehe, jajajaja, men jag var ju trög och fattade inte detta Wink