Visa ämne
Anrop » ArmA 2 » Uppdrag
 Skriv ut ämne
ArmA2 | Joint Op med GOL | Söndag 4/10
Ja, överlag hade jag riktigt trevligt. Vart lite körigt med kommunikationen med GOL's AC, gick tydligen inte att prata till gruppen. Löste sig så småningom dock. Problemet som blev då var dubbla sändningar på plutonnätet samt kommunikation med GOL, men det gick ganska så bra ändå.

för GOL
Får hålla med ovanstående talare om uppdraget, kunde nog varit större (täcka mer yta) så man kan dela upp sig mer.

Fler helikoptrar, mer anpassat för antalet piloter. Gick bra nu ändå, men hade en cobra eller en harrier till gått ner hade det vart kört.
För uppdrag som täcker större yta behövs även transport helis.
Inte placera helikoptrar i hangarer (tur vi slapp få ut den) =)

För anrop mer specifikt:
Utnyttja air support! =) Medan GOL hade fått order och supportade hade vi inte starttillstånd än. Tillslut hakade vi (med tillstånd) på GOL's cobra, men dels så låg vi långt bakom (de hade haft lite missöden och höll sig i bakgrunden pga det) och dels i dålig position för att supporta anrop.

Så till nästa gång, utnyttja det faktum att det finns airsupport. Och kan nog vara bra att ha som GOL en FAC som flyget pratar med. De låg inte på kompani/plutonnätet alls utan fick sina order enbart från FAC. Blir lättare med snabb kommunikation om eldtillstånd osv då (var lite stressad/nervös där vid något tillfälle när vi avvaktade tillstånd).

Kan vara bra att ha en cobra som ligger bakom trupperna och poppar upp vid behov, alternativt ligger högt bakom och kan spana efter fientliga fordon och ta ut dem vid behov, beroende på AA situation då.


Lät väl ganska så negativt nu inser jag, men jag hade kul ändå! Fungerade överlag bra med kommunikation osv, det här systemet kanske vi ska tillämpa istället för Channel commanders i framtiden??
Alternativt så har man en kompaniledning/plutonledning där en person har hand om flyg och en har hand om pansar, så ligger de helt utanför kompaninätet. Men jag vet inte... Tål att tänkas lite på.

Bra jobbat allihop i alla fall! Känns som att vi fungerar mycket bättre ihop som en squad nu än för bara några månader sen!
TEH VIDEO! http://www.youtube.com/watch?v=RI1CND...I1CNDOM90s
Så jevla fet video så att man får rysningar.
Redigerat av Trracer den 2009-10-05 00:53
Imagine how it would be, to be at the top makin' cash money. Go tour all around the world, tell stories about all the young girls.
http://www.youtube.com/watch?v=NCiXWM...CiXWMmyPB8
http://www.youtube.com/watch?v=a2GNGw...2GNGwn8F8Y
http://www.youtube.com/watch?v=Rg_OEE...g_OEEFxEa0


Lite blandat från igår
Redigerat av Mattan den 2009-10-05 04:32
www.anderssonm.se/images/banmattan.jpg
Grymt Mattan! Man blir ju bara sugen på med Smile Slänger upp mina ikväll.

Till nästa spel ska ni få en M1A2 Pfft
Redigerat av pellejones den 2009-10-05 11:07
anrop.se/hosted/pellejones/anropbanner_pelle.jpg
Angående pansar...
Det funkade ju precis som jag vill ha det ifrån början, men rent taktiskt så trodde jag att vi skulle hänga på infanteriet hela tiden. Vi vart ju skickade helt ensamma till den östra delen av kartan. Jag tycker det hade varit mer lämpligt om vi hade fortsatt på den västra sidan och gått med inf.
Imagine how it would be, to be at the top makin' cash money. Go tour all around the world, tell stories about all the young girls.
Trevliga filmer grabbar. Smile

Kom förövrigt på en grej, det skulle vara rätt coolt om vi i anrop kunde köra som CDF med m90 uniformer och britterna US med Brittiska uniformer. När m90 modden är klar alltså. Bara en tanke ^^
Redigerat av Tomten den 2009-10-05 11:32
GOL var inte så sugna på att slänga in en addon, men om vi kommer köra många joint ops ska jag pusha på att de ska köra med Svenska det är klart.
anrop.se/hosted/pellejones/anropbanner_pelle.jpg
@Trracer, jo det var ju lite dumt och skicka er själva. Men vi bedömde det som bättre än att ni hämgde på inf i tätskog. Det är svårt att sammordna ML och RL så en träning kring det kunde vara bra.
Rock N´Roll is a way of life!
Spotify - StagHunt
Ang AT, AT bör fungera som en stridande enhet därav 4 pers, sen att det inte blev så denna gång tåls att diskutera
Rock N´Roll is a way of life!
Spotify - StagHunt
Web, nyttja din FAC för att kalla in Mike Lima, så kan du lägga alla resurser på Romeo och span. Din FAC är antingen din stf, eller så är det ET:Span som är din FAC.
anrop.se/hosted/pellejones/anropbanner_pelle.jpg
Säger som trracer, det är jääävligt uppfattat!Grin
Rock N´Roll is a way of life!
Spotify - StagHunt

Citera

pellejones skrev:
GOL var inte så sugna på att slänga in en addon, men om vi kommer köra många joint ops ska jag pusha på att de ska köra med Svenska det är klart.


PvP då ju.. Wink
Ang. AT och strid så håller jag inte med om att högsta ledningen ska vara en stridande enhet. En plutonledning ja, men inte när det är högsta. Fungerar inte att vara vid fronten, man måste hålla sig lite bakom så man har överblick och helhetsperspektiv, för att kunna styra trupperna och guida in supporten.

Sen så ska givetvis ledningen följa med trupperna, men som stridande enhet håller jag inte med om.
@Trracer, det beslutet var mitt och det var mest för att jag inte ville ha tanken stridandes i SKOG och UPPFÖRSBACKE, känns som fel plats för pansar ^^. Och den "säkraste" vägen att ta sig upp dit vi skulle gick igenom ett annat objective... Så ni fick åka runt! Min plan från början var just att ha tanken med oss at all times.
Iofs var inte "kartan" den mest lämpade för att ha tyngre pansar över huvudtaget. Men om man hade fortsatt längs vägen genom Nadhez..staden som börjar på N.. så såg det ut på kartan som att det fanns en öppning i skogen man hade kunnat passera genom.
Men nu dog vi iallafall inte, så det är okej Smile
Imagine how it would be, to be at the top makin' cash money. Go tour all around the world, tell stories about all the young girls.
@Klawen, kan hålle med dig till viss del, men jag personligen är inte så förtjust att spela som icke stridande.
Rock N´Roll is a way of life!
Spotify - StagHunt
Bra där Carlbark.
@web Nej, det är jag helt med på =) Men jag menar inte heller att ledningen inte ska se någon action över huvud taget, utan bara att de inte ska stå vid frontlinjen, utan mer bakom och kanske agera mer som, support typ... Var nog inte så tydligt såg jag Wink
@Trracer, jo det var den rutten jag ville ha, men Nadezdhino(????) var ett objektiv (som i och försig var tomt) men verkade dumt att ta den vägen för vi hade dragit på oss eld från N medans vi var på väg mot kullen vi skulle ta. Men nästa gång kanske ni får ta en BMP istället, så får ni TOK-agera som Mekaniserat.