Visa ämne
Anrop » ArmA 2 » Editering
 Skriv ut ämne
Information för modellskapande i Arma 2 sökes!
Jag har kikat en del på att börja göra addons till Arma 2, och då främst modellering eftersom jag har lite erfarenhet samt intresse av det sen tidigare. (Blev jävligt sugen på att kanske hjälpa till lite med Arma2: DC. Lirade tidigare versioner av SFP till OFP och älskade addonen! Tack alla ni som gjorde den till verklighet.)
Därför tänkte jag be om lite tips på bra tutorials och andra bra resurssidor för just modellerandet i Arma 2.
De sidor och tutorials jag har hittat är för det mesta till Operation Flashpoint och innehåller många trasiga länkar samt ger väl lite gammal information eftersom en del skiljer sig mellan OFP och Arma 2. Här är lite av det jag har hittat:

http://tactical.nekromantix.com/wiki/...:tutorials
http://community.bistudio.com/wiki/Ox...2_-_Manual - Manualen till Oxygen 2, vilket gärna kunde ha innehållit lite mer information enligt min mening.

Jag har kollat igenom Gnats videotutorials om att komma igång med Oxygen 2 som Steel rat postat tidigare på nyhetssektionen(bra tips där!), samt alla länkar under fliken "Editering" i menyn högst upp här på sidan och gått igenom editering-tråden i forumet, men känner fortfarande att man behöver mer information för att komma igång på allvar.

Jag har suttit och försökt modellera lite i Oxygen 2 men har märkt att det är aningen bökigt och klumpigt att modellera i(är det nån som sitter och modellerar direkt i Oxygen 2 och får till det bra? Fett med respekt isåfall Smile), men såg att det går att importera från bl.a. 3d studio max och Maya som jag såg nån skriva här i forumet. Har ni märkt om Oxygen 2 importerar ett filformat bättre än ett annat?
Tänkte annars köra på Maya eftersom jag är mest van med det...

Alla tips är välkomna, stora som små! En tanke är väl att man kanske kan lägga upp de bästa i Editeringsfliken här på sidan.
Kul att du har dom ambitionerna. Själv höll jag på med både ljud och grafik till ett spel och det tog vansinnigt mycket tid och jobb. Men när man väl känner sig nöjd så är det verkligen dubbelt så kul att spela, så lycka till!
"Bättre en kula i handen än 10 i huvet"
Henkan tack så mycket, vi hade nostagli kväll igår med SFP för ofp.. finns en del kul läsa om det faktiskt Smile


För modellera till ArmA2 är det bis forum som gäller främst skulle jag säga (ofpec är för kodning framförallt).

Är det några frågor så är det bara trilla in i chatten, jag brukar kunna svara på det mesta även om jag är rätt talanglös vad gäller forma.. kämpar med vietnam soldaterna nu och vill göra vattenflaskan till soldaterna. Svårare än man tror ibland Smile
Death: Hehe, tack, kan behöva det. Ja, det är nåt visst med att få till en modell som man har slitit med i X antal timmar. Om man nånsin blir riktigt nöjd, Wink.

granQ: Åhå! Så SFP till OFP lever fortfarande? Om ni behöver en fd. amfibieslusk som gärna visar den lede fi var skåpet ska stå nåt lir så vet ni var ni hittar han Smile.

Gött tips det med BI forumen, hade kikat in där en snabbis tidigare men missat den här tråden:
http://forums.bistudio.com/forumdispl...y.php?f=97 - Oxygen 2 Modelling
Ska lusläsa hela tråden när jag får tid efter tentaperioden.

Hmm, hojta till om du behöver hjälp med modellering av en småkass, rookiemodellerare till diverse addons. Jag kan väl kanske lyckas med att göra en modell av en fotboll eller nåt... Wink.

Nu blir det till att damma av kunskaperna i Maya, gick fint att importera .obj filer i Oxygen 2 från det.

Edit: Hittade en till länk i ämnet:
http://tactical.nekromantix.com/tacti...a:modeling - Wiki om modellerande till Arma 1, var dåligt om Arma2 än så länge.
Redigerat av Henkan den 2009-10-20 02:34
Tycker man det är lättare att se det på video finns det här på youtube Wink

http://www.youtub...r/Gnat666x

MVH /// 3inar