Visa ämne
 Skriv ut ämne
SFP bloggen..
Klockren referens Smile
@granQ: "såja, nu har man lagt över en timme på markera ut olika områden på Sturkö som ingen kommer se.. eller rättare sagt, endast script kommer se det.
"

Var kan man se vad de olika punkterna heter? Kan man referera till dem i script?
inga namn, men finns "getlocation city small", används av olika missions typ Warfare, Domination osv.. tyvärr har jag inget enkelt exempel sådär.

Men används i princip bara för "dynamiska" missions...
WIP
vccv9040 bifogade följande bild:bilder:
strf9040_2.jpg strf9040_1.jpg
Ballt som fan Grin
vc90, lägg på svn då.. alltid! Smile
Man måste ju få överraska ibland...
självklart, det är rätt trevligt med såna överraskningar Smile

Har fixat så den är "animerad" (otestat hur bra överensstämmer med strf90) samt lagt in den så finns både som Adam och Bertil version.

Det som skiljer är att Adam inte är stabliserad.. tycker egentligen det räcker med Bertil versionen. Adam används knappt och blir lite mycket. Precis som vi nu knappt använder D versionen.

För folk som inte är MÖP:ar och undra varför så många versioner.
Strf90 A: Tornet är inte stabliserat, så går knappt skjuta och köra.
Strf90 B: Tornet är stabliserat.
Strf90 C: Stabliserad och extra pansar, samt annan kulspruta.
Strf90 D: En egen SFP påhittad vagn med kulspruta för vagnchefen.
Vanligt missförstånd om Adam-versionen. Den är i allra högsta grad stabiliserad, har kalkylator, IR och laseravståndsmätare. Den vagn du tänker på är den numera kallade 9040G som i "Grundvagn" men efter att man la till ett verkanspaket (9040VP) ledde det till 9040A. A är alltså inte första versionen som många tror och det är också den som producerats i flest ex, 209 st (B: 146 st varav 42 blev C)

Min plan är att göra alla versioner av 90an. Jag kommer till exempel aldrig sätta mig i en B-vagn. Riktiga män åker A-vagn, det vet ju alla Wink
Kan ju förtydliga att jag inte kommer göra någon G-vagn, just för att den inte är stabiliserad och synnerligen opraktisk i ArmA. Kommer troligtvis inte göra någon 904056 (? Den hade nog ingen officiell beteckning) med robot 56 på tornet då det var ett ganska misslyckat och komplicerat försök i verkligheten.

Sen kanske man vågar sig på CV 90 Armadillo och CV 90120 mest för att man kanske kommer få se dem i svensk uniform en dag, om än tveksamt.
Vad är skillnaden på A och B vagnarna då?


vc9040 tror du det skulle va möjligt att i modellen på nått sätt göra satt det finns ett läge där Vagnschefs luckan är "halvt upluckad" som på bilden här: http://upload.wikimedia.org/wikipedia...CV9040.JPG

Det skulle ju kunna va en lösning för att göra den platsen lite mer användbar i spelet man skulle kunna lucka upp och få lite mer översikt utan att bli skjuten så lätt Pfft, då det inte finns några fungerande prismor i spelet.
Redigerat av Vort den 2012-05-24 19:02
Har också ett ess i backfickan. Dock inte så spännande som vccv9040:s men ändå. Alla 1981-brigadunderhållsnördar kommer få fuktiga ögon, granQ kommer sucka, alla andra - Eh, varför denna?
B-vagnen har bättre åkkomfort (mjukare fjädring), förbättrad observationsmöjlighet för vc (exakt hur vet jag faktiskt inte. Vissa vagnar har haft ett 360-graders vridbart lemursikte men verkligen inte alla, alla har dock eldrörskamera) samt förbättrad träffsannolikhet under gång pga uppdaterad mjukvara, ombyggd stabilisation och den bättre fjädringen.
Med andra ord mest invändiga förbättringar, det enda enkla sättet att se att det är en B-vagn är eldrörskameran.

Ang. det så kallade "paraplyläget" på vc-luckan så har jag också varit inne på det. Funderade ett tag på om man skulle göra det som "Turn out" där skytt och förare stannar kvar i vagnen. Som jag har förstått det så går det att få skytten att skjuta även då han är "turned out", vilket han skulle vara fast inte animationsmässigt. Dock försvinner ju möjligheten att lucka upp helt och på alla. Det är ju egentligen ett fredsmässigt förfarande så man kanske kan klara sig utan det?

granQ kanske har en annan lösning, skriptkung som han är?
men fan steel rat! nu blev jag ju nyfiken! Sad

snyggt med vagnen där!
Kommer du ihåg hur det var förra vintern?
den där lådan till vänster om eldröret på Hjulvorts bild är väl också en skillnad A/B?

skall förövrigt, genast fixa så A versionen är stabiliserad då. I SFP 4.0 hade vi ganska många strf90 (inklusive 904056) men roligast tycker jag var Stri 90 och Eldledning.

Om jag minns rätt hade Stri90 fler antenner och en attrap eldrör, så gick se skillnad. Epbv90 gjorde vi nog dock utan eldröret.

Tycker även bärningsvagnen är rätt läcker..
men ja armadillo:n är ju klart coolast
www.armyrecognition.com/images/stories/europe/united_kingdom/light_armoured/armadillo_cv90/pictures/Armadillo_CV90_tracked_armoured_combat_vehicle_BAE_Systems_United_Kingdom_British_002.jpg

höll på mycket med ett Saab 150 Leds system för något år sen.. det är rätt epic när skjuter ned rpg:er osv Smile


EDIT. Steel Rat, nyfiken är man Pfft och ja kan nog fixa commandern lite kanske.
Redigerat av Granquist den 2012-05-24 20:55
Nope, dämpcylindern finns på båda. Det är där mycket av det maskinella i stabiliseringen sitter. Så ni snappade upp det "hemliga" målade stupröret. Det var öppningsbart och perfekt att bunkra läsk i.
Stripbv90, Epbv90 och självklart även Bgbv90 kommer komma ur den nya vagnen. Tolkar det som att jag kanske skulle sätta ihop en armadillo också.
Adaptiv CV90'n vore något.

www.baesystems.com/cs/groups/public/documents/digitalmedia/mdaw/mdm5/~edisp/~extract/BAES_019600~1~staticrendition/748x421.jpg
Redigerat av Emperor Archaeon den 2012-05-26 00:23
Galaxens räddare.
Strf90 pr0n Smile
FY FAN VAD BALLT
Mundis Ex Igne Factus Est

i3.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/243/561/afc.gif
B-versionen har inte dämpcylinder på utsidan för den har en starkare motor som gör att det inte behövs. B-versionen har även elektroniskt styrt slagstift isället för tryckstyrt. B-versionen skall även vara några cm högre pga den starkare fjädringen.