Visa ämne
 Skriv ut ämne
SFP bloggen..
Terrängbilarna går framåt med hög fart, både i utveckling och ingame.. det svåra som kommer nu är som sagt balansera hur "bra" den skall vara.
Om någon har bra feedback att ge på vilken lutning den klarar, skador osv.. så tas det emot. Ogion kanske?

och som ni kan se på första sidan har vi fixat en giraff som är tok enkel att använda. Placera ut enheten i editorn, eller "köp" den via ett warfare game. Ta user action för deploya radarn och man får tillgång till kartan och den markerar flyg och artilleri.. kan inte bli enklare och kan se många användningsområden..

Multiplayer delen är ett litet frågetecken, just nu finns begränsningar men det skall redans ut.
Eyy... när jag änddå är igång med önskelistan btw...

haubitz 77 bertil och bandkanonen vore totally awesome Grin

Edit: Eftersom jag bor i Boden så kan jag kanske ordna alla möjliga bilder och grejjor om ni är intrresserade. Säga bara vad ni vill ha. Vi har ju dessutom försvarsmuseumet!
Redigerat av ogion den 2010-02-27 11:33
En haubits 77 kommer nog så småningom. Jag har börjat leta bilder på på nätet men det är magert där. De flesta bilder visar pjäsen i "helfigur", men det räcker inte riktigt för att göra en modell.

Om du har eller kan ordna bilder på detaljer av alla de slag på pjäsen så vore det toppen Grin Typ kranarmen, skyttens plats, bakstycket, rekylmeansism och vad man kan tänka sig behövs för att se allt tydligt. Om du har någon ritning eller liknande med måttuppgifter så tas de också tacksamt emot.

Är det 77A eller B som gäller för ett 1981-scenario?
Ska se vad jag kan göra. Smile

Edit: En annan grej jag efterlyser är typ en bunker a la skog, d.v.s. en kamoflerad låg skytteställning, tup av stockar, med splitterskyddat tak, lite så här
www.balonius.se/ovrigt/ovrigt/lumpen/9.JPG
Redigerat av ogion den 2010-02-27 13:15
Ogion, det är noterat.. några olika varianter samt "svenska vägposteringar på utlandstjänst", tillagt i önskelistan som jag har..

denna helgen kan man väl säga att mesta av SFP arbetet har legat i brainstorming och planering vad vi bör göra. Fokus blir som i arma2 på ett 1981 scenario och utlandstjänst. Vi skall försöka bli tuffare på att koncentera oss på dessa. Därför kommer Stridsfordon 9040 Bertil osv som jag tidigare skrivit om få lägre prioritet. Högre blir det på Stridsfordon 9040 C i öken camo och Pbv 302 i svenskt grönt camo.

Frågor osv tas gärna emot.. speciellt på saker vi redan presenterat (vilket bara är giraffen nu).. försöker bygga upp en FAQ.. så jag svarar jätte gärna på era frågor... och fortsätt med idéer och förslag. Kommer nog under veckan skapa en SFP avdelning på forumet för uppmuntra till fler trådar med synpunkter, idéer osv.

Grin
Mycket fin UndE 23!

Enligt min erfarenhet står giraffen alltid på ett terrängfodon från MAN ( http://www.mil.se...r/UndE-23/ ).

Går det att ha ett grupperat och ett ogrupperat läge på ett fordon?

Jag misstänker att det inte har prioriterats att sätta UndE 23 på hjul.

Återigen, mycket fin UndE 23! Smile

edit. Hur är det med radarskuggor och lågtflygande farkoster? upptäcker radarn ALLT?
Luftvärnare som man är så glädjer det mig att se giraffen Smile
Redigerat av Gorjin den 2010-03-01 22:17

Citera

Gorjin skrev:
Mycket fin UndE 23!

Enligt min erfarenhet står giraffen alltid på ett terrängfodon från MAN ( http://www.mil.se...r/UndE-23/ ).

Går det att ha ett grupperat och ett ogrupperat läge på ett fordon?

Jag misstänker att det inte har prioriterats att sätta UndE 23 på hjul.

Återigen, mycket fin UndE 23! Smile

edit. Hur är det med radarskuggor och lågtflygande farkoster? upptäcker radarn ALLT?
Luftvärnare som man är så glädjer det mig att se giraffen Smile


Vi jobbar pa tekniken (scripten) for gora omgruppering, en del grejer, typ animeringar av stodben, hoja masten osv.. storsta problemet med satta pa fordon ar bristen pa fordon. Far vi nagot sa slanger vi pa det.

Just nu har vi en radar som upptacker allt.. vore enkelt lagga in en minihojd.. vore kul och inte sa svart. Radioskugga ar dock tokigt svart. Finns inget bra satt att kolla typ "unde23 moutainInBetween flygplan" om du forstar vad jag menar. Men minihojd kan vi fundera pa.
Har du kunskap idéer sa tas de varmt emot..
Jag är mycket dålig på arma-kod. Går det att sätta ett synfält vid radaren med knivskarp syn, något i stil med att den upptäcker allt den ser inom X mil. Ungerfär det systemet AI:n har för att upptäcka andra visuelt.

Jag har ca 15 bilder på galten, in och utsida, och ca 15 bilder på MAN-fordonet, speciellt hjulupphängningen. Är det något ni är intresserade av?
Redigerat av Gorjin den 2010-03-02 18:14
Jag har bara varit med om att UndE23'an stått på stödbenen vid ett enda tillfälle. Och det var vid en simulerad skada på MAN-lastbilen. Visserligen gick det relativt snabbt att "byta" fordon under radarn men under min tid i det gröna var det inget som skedde regelbundet.
tackar för synpunkterna.. riktigt bra och intressant. Vi saknar just nu fordon för sätta UndE23:an på.. snarare än att vi inte vill. Förhoppningsvis ändras det.

Gorjin, förstår vad du menar men tror inte vi löser det så. Vi får se, det finns en max range på radarn, kombination med en "höjd över marken" så tror jag vi får tillräckligt bra för gameplay och mix med realism. Kan även lägga in en check för se höjdskillnaderna mellan giraffen och flyget så man får fördela av att gruppera högt/lågt? Vet inte vad som vore mest gynnsamt.

Någon som är bättre på UndE32 får gärna bidra här..

Grejen är att varje sekund skulle vi kunna kolla höjd skillnaderna mellan giraffen och flyget samt alla platser emellan dem... men detta skulle påverka datorkraften rätt rejält till en relativt liten förbättring i realism.

Foton tas emot mycket gärna.. min server är nere men vi försöker på anrop att bygga upp ett arkiv med bilder för oss men även för andra som sysslar med modeller på datorn eller i plast.. eller av annan anledning. Så ja det vore toppen Smile

EDIT. Någon som har bilder, ritningar,teckningar eller liknande som visar hur en pvpjäs 1110 ser ut när den blir "dragen" av ett fordon. Tänker främst på hur eldröret är fast kopplat, vridit osv.
Redigerat av Granquist den 2010-03-02 19:04
En uppdatering av läget på terrängbilarna. Tgb11 har fått nya texturer av subroc och en hel del ny kod av granQ så den artar sig bra. Nu är det fjädring på alla hjul och även på flera detaljer i hjulupphängningen och vindrutetorkarna går igång när det regnar med ett skönt flipp-flopp-ljud Smile

Arbetet på tgb13 och sjukvårdsbil 1314 går också framåt men där finns inga texturer ännu så de ser lite bleka ut i jämförelse ingame.

http://i73.photobucket.com/albums/i23...-test5.jpg
Redigerat av Steel rat den 2010-03-02 19:32

Citera

Steel rat skrev:
...
Arbetet på tgb13 och sjukvårdsbil 1314 går också framåt men där finns inga texturer ännu så de ser lite bleka ut i jämförelse ingame.

http://i73.photobucket.com/albums/i23...-test5.jpg


Snökammo! Grin
Jobbar vidare med skadeeffekterna på tgb11.. skickade iväg en till chris för beta testing med följande resultat.

Citera

jag kunde skjuta föraren, men då "dog" även stötdämparna


så nu vet ni varför det tar lite tid Smile
jepp, jag jobbar även vidare på texturer på tgb11, dock lite körigt med utbildning och födelsedagar denna och nästa vecka.
Snökammo! Grin

Japp!
Vad händer på SFP då..

tgb11 börjar bli riktigt prakt fri, försöker få till ett bra "släp script", så man enkelt utan göra något i editorn kan köra t ex Pvpjäs 1110 med Tgb 11, grymt eller hur? Så får väl försöka övertyga någon om göra en mysig youtube film snart.

Idag fick sfp även en stor donation från theOden, så vi planerar att låna hans AK 5C och p40, möjligen soldaterna för en tid fram över.. vi försöker få tag i en riktigt mördar snygg ak5:a men tills vidare gör vi så här och plockar samtidigt bort vapen och versioner från SFP julrelease för ha mer "eget", och koncentrerat.

En lista på vad SFP tror sig kunna fixa "inom en överskådlig framtid" och en "vad vi vill ha", samt en önskelista på allt vi hört från forumet, chatten börjar bli klar. Kanske vi presenterar den öppet någon dag men visst är det kul med lite överraskningar ibland? Smile

SFP_Config börjar dock få klart alla klassnamn på de vi sagt är intressant och kodar på.. så nu börjar vi med mer script. Har även väckt lite liv i Kungtotte så förhoppningen är att han kommer och styr upp lite vacker kod istället för min häxröra Wink
Beroende på vad jag hittar/orkar söka för jobb när jag kommer tillbaka till svedala så känner jag för att jobba klart med Uh-1D. Efter det kanske piffa upp gammla satans järnspettet från sfp5. Kan behöva lite kärlek. Lovar dock inget.
njut av tiden där nere Ugga.. uh1d = hkp3 right? vore sjukt nice men vi ser vad som händer.

Föresten vi söker även folk som kan göra bra, korta informativa, spännande filmer. Typ giraffen filmen. För presentera olika sfp saker när de börjar bli klart.
Redigerat av Granquist den 2010-03-07 14:57
Hkp3 är motsv. Uh-1C, så nej den går du bet på
(för mkt jobb att göra om å, don't even think about it)

För sfp:s räkning passar den nog bättre som B-styrka motsv.