Visa ämne
Anrop » Anrop » Off-topic
 Skriv ut ämne
Presentationer
Mitt namn är Daniel Granquist, är 23 år och jobbar just nu inte alls..

Gick teknikprogramet på gymnasiet men är ingen större fan av datorer, dom krånglar ju bara och därför såg jag fram emot lumpen med lera gräs och hjärndödhet. Att jobba med SFP var dock ingen föredel när man ryckte in och jag blev omplacerad när vi fick reda på våra befattningar till "datadriftassistent". SFP nämnde jag, det var alltså ett projekt att göra svenska soldater till OFP och som blev riktigt bra enligt mig själv.

Nästa år tänker jag börja högskolan och studera logistik och ledning vilket förhoppningsvis kan bli en inkörsport för vara projektledare åt IKEA eller liknande när jag blivit "vuxen".
Redigerat av Granquist den 2007-01-12 12:51
Får väl dra till med en presentation jag med...

Tja, jag heter Jonas och är 22 år gammal. Flera av er känner säkert mig genom mitt gamla nick, Shar. Jag var en av hjärnorna bakom SFP tillsammans med granQ, Ugga och KTotte.

Lumpen gjorde jag på Amf1 Vaxholm som Amfibieskyttesoldat, har även jobbat som vikarie på en högstadieskola, vilket var en jävligt intressant upplevelse.

Just nu pluggar jag Interaktionsdesign på Högskolan i Kalmar. Förhoppningsvis får man jobb när man är klar också.

Sen får man ser när BBB känner sig manade att koppla in mitt bredband i lägenheten, börjar bli drygt att sitta i plugget o datta.

På fritiden har jag tre hobbies;
1) Gymma
2) Dricka kopiösa mängder öl (Jag är student after all.)
3) Jagande av div. kjoltyg. Wink

Som person är jag sarkastisk, ironisk och relativt cynisk. Wink
Jag är även en detaljfreak som kan sitta och pilla flera dagar med små skitdetaljer som bara jag själv lägger märke till. (Fråga granQ och Ugga ang SFP4 hehe)
Redigerat av engen den 2006-11-13 14:19
Jahapp

Hello, Jag heter Henric Sandqvist och är 21år kommer från Kalmar.
Spelat lite OFP bla.
Gjorde lumpen på P4 i Skövde 04-05 som STRV122 Mek.

Just nu läser jag upp lite Gy betyg på Komvux (tips gå i skolan när ni ska Pfft)

På fritiden ja 3 saker
1: HV
2: Airsoft
3: Datorn

Som person tja försöker vara seriös oftast. Grin
Bor och jobbar i Danmark.
Namn: Ugga
Ålder: Ovidkommande, slösar bara bort min tid endå
Sysselsättning: I egentlig huvudsak universitetsstudier
Faktisk sysselsättning: Ohälsosamt mycket nörderi inom foto och simulering (ofp, ArmA... whatever)
Framtid: Ingen.
Utbildning: Ovidkommande, den leder endå ingen vart
Föräldrahem: Lund, Skåne
Nuvarande hemvist: Linköping (Northen Wasteland)
Intressen: Vad som helst - så länge jag får vara kreativ, Jakt

Historia:
Ända sedan jag fått vantarna på programvara som tillåtigt mig att vara kreativ har jag sysslat med datorer och gjort allt från meningslösa små spel till soldatsimulator modifikationer.

Fick kontakt med granQ för vad som känns som en evighet sedan. På den gammla goda tiden. Då jobbade vi med något som hette "Operation: Gotland", som senare blev "Operation White Knight (eller var det "Night", kommer inte ihåg... sak samma). Det lades dock ner och namnet gick vidare, men kom aldrig speciellt långt.
Kontakten med gQ kvarstog och vi bildade senare tillsammans med shar squaden SSG. Vi lirade mest för skoj skull och med tiden ackumulerade vi en liten med väldigt tight skara människor som alla började leka runt med Oxygen Light när det släpptes till OFP.

Detta resulterade oundvikligen i något som idag är (eller var) Swedish Forces Pack. Men tidens tand har satt sina spår och ingen orkar hålla på med skiten längre. Vi anser att det är dags för nästa generation modare att kliva fram och ta över. Själv vet jag inte om jag vill lägga så mycket tid och resurser på motsvarande projekt igen.... sålänge inte e^tt stort fett lönekuvert dimper ner i brevlådan varje månad ^^
Dock så kommer jag fortsätta h4xa ArmA och dess uppföljare tills något mer intressant dimper ner i mitt liv.
Någonstans runt 30+ år ung! Hållit på med online spel alldeles för länge
och lär med Arma släppet stanna kvar ett bra tag till.

Tänker invänta special edition engelska släppet, eller demot givetvis,
håller mig borta från bilder och filmer från Arma, nu e jag less, nästa gång skall det ses från min dator. Jo jag vet, Arma finns på diverse ställen men jag vägrar.
Har Oblivion att leka med tills vidare. Wink
_____________________________________________________________________________________________
Simma lugnt: Arma2 - F4:AF - SH:5 - FSX - RO:41-45
Tjobba.

Mitt namn är simon, och gammalt SFP/OFP-folk känner säkert igen mig. 19 år gammal, gick NvNv på gymnasiet. Gillar kläder (blir mer och mer prepp ju längre tiden går, en slick skjorta och stuprörsjeans ftw), musik (som den preppie jag är så är det Death Cab for Cutie, The Hidden Cameras, Tiger Lou, Placebo, Mew och Franz Ferdinand som går mest på min iPod just nu, men är en allätare inom rimliga gränser!), umgås med löst folk, både nykter som onykter.

På vardagarna gör jag lumpen i Skövde, som vagnchef på stridsvagnen "Rise of Evil", tillsammans med min besättning som kommer från vilt skilda delar av landet. Lumpen var jobbig till en början, men när vi nu har kommit igång med vagnstjänsten och fått vår egen vagn och besättning så börjar det bli riktigt kul. Funderar på att söka yrkesofficersprogramet, men det som hindrar mig är just nu rädslan av att uppfylla allas förutfattade åsikt om mitt framtida yrkesval. Nåväl, det verkar vara ett kul jobb och vi får väl se vad som händer. Annars finns tankar på att läsa statsvetenskap i Lund, något som jag också alltid har velat göra. Vi får se.

Jag sigande mig mest här för att kunna hålla kontakten med många av de goda vänner jag skaffat mig i den här kretsen, då¨jag nuförtiden inte har tid med så mycket spelande.

Peace.
Eftersom jag är svag för grupptryck så lägger jag in en presentation också.

Jag heter Tomas, är av den utomordentliga årgången 1984 och är mer känd som kungtotte eller KTottE på nätet. Jag vet att hadoc vill få er att tro att han bidrog med någon som helst hjärnverksamhet till SFP, men faktum är att jag stod för både min och hans del i den intellektuella delen av SFP. Han tillhör ju amf-skytte och som sig bör så använder han inte hjärnan i onödan Wink

Efter tre svåra år på Mediaprogrammet i gymnasiet så gjorde jag som alla andra media-studenter (grupptrycket igen) och var arbetslös i över ett år, innan jag fick påhugg på Ericsson där jag jobbade till i somras.

Och nu har man gjort det bästa valet i sitt liv (eller det största misstaget) och startat eget, nämligen ett nätcafé. Vi har haft öppet i nästan en månad och jag är inte miljonär ännu, så jag börjar bli otålig Wink
Ser du bara massa lik på en server så har jag varit där Smile

19 år o pluggar i linköping och har varit med bränt i knutarna i ofp sen start. Dags o renovera pärlan och skaffa arma sen är det bara att plocka ner bössan ifrån väggen och gå tillbaks och se till så det blir många groppar grävda!
Hell Yeah
Hejsan!

Jag heter Lars och bor i Stockholm. Har alltid gillat krigsspel av olika slag, hållit på med sådana sedan datorerna uppfanns. Innan dess spelade jag gamla hederliga brädspel där man flyttade runt pappbitar på kartor med sexkantiga rutor. Då slapp man reta sig på AI som gjorde headshot på första skottet, fast å andra sidan så gnällde man alltid över otur med tärningarna...

OFP har jag spelat sedan det kom ut. Har hållit fast vid det och fortfarande är det det jag använder mest. Men nu sitter jag otåligt och väntar på ArmA. Fast jag tvekar om jag ska köpa tyska utgåvan av spelet eller vänta. Men eftersom jag inte kan bestämma mig så lär det bli så att jag köper spelet när det släpps i Sverige.

När jag upptäckte SFP tog intresset en ny vändning. Äntligen slapp jag springa runt som Ryss eller Jänkare. Sedan dess är det Svenskt som gäller. Jag hängde en del på gamla forumet och när GranQ startade denna sida så tyckte jag det var en kul idé. Tänkte hjälpa honom på traven lite så jag skickade in tips på nyheter emellanåt. Han tyckte tydligen det var bra så en morgon när jag vaknade så var jag admin.

Nu har jag blivit 47 år så det har blivit en del spelande med åren. Lär väl fortsätta ett tag till...

Vi hörs!
Hej!

Jag heter John, är 31 år och började spela OFP tillsammans med SteelRat när spelet kom ut.
Det dröjde inte så länge innan jag byggde en standaloneserver för ändamålet.

Efter något år avsattes (minst) 1 dag i veckan (strategiskt beslut när flickvänner mm. tycker att man sitter för mycket med det där krigsspelet) där vi spelat CTI mm.
Det finns inget spel som jag lagt ner så mycket tid på, någonsin....
Swepack blev ett riktigt lyft för CTI. Har själv erfarenhet av Band-PV och MEK-KOMP så jag är helt såld på SWEPACK.

Har tittat lite på AA och kan konstatera att SWEPACK skulle behövas där med. Wink
Redigerat av snokez den 2006-12-21 09:21
Har styrt upp tråden lite, detta för göra lättare att bara läsa presentationerna och för nya användare att snabbt "läsa in sig" utan massa drabbel..

gör dock inget om ni kommenterar som innan, men kommer städa igen senare isåfall..
Redigerat av Granquist den 2007-01-12 10:58
Hej!

Jag heter Fredrik och är 19(20) i år. ströjobbar, ska plugga språk i höst. spelar gitarr och komponerar samt spelar in en del musik. Bor utaför Kungsbacka söder om GBG och är hårdrockare Pfft
There is ALWAYS another way to do things...
Hej det är kanske jag dags att jag skriver en mindre deprimerad presentation om mig själv.
Eller nej... tar du bort min rätt att vara synisk och bitter upplöses jag i ett moln av stoft.
Jag pluggar i Linköping vid den filosofiska fakulteten. Jag läser ett ämne som ingen begriper (inte lönt att ens bry som att beskriva det, ingen fattar var det är och kläcker istället ur sig kommentarer som "...det låter intressant..." ).
Jag hoppas kunna skaffa mig ett jobb inom datorspelsindustrin, eller så vill jag bli fotograf, eller rädda världen - de är alla ungefär lika troliga.

Jag har ett förflutet som en av hörnstenarna i det som en gång i tiden var Swedish Forces Pack. Jag fixade modeller och texturer. Fort (Sen tog självklart någon annan "över" mina projekt och satt och småfilade på dem i tre månader och i slutändan blev alla mina fina designdetaljer överkörda och alla face-count budgetar överskridna bortom rimlighet - but that's life). Vad gör jag till ArmA ? Inget. Vad kommer jag göra till/med ArmA? Pass. Den som lever får se.
Jag heter Christoffer. Kallar mig Tophe i OFP och ArmA.
En gång i tiden kallade jag mig Olle Stolpe... Helt utan anledning.

Är 28 år, gift och har en liten dotter på 1 år. Jobbar som musiklärare på ett estetgymnasium
Har spelat datorspel så länge jag kan minnas.

Spelar framför allt taktiska, omständiga, träiga och tråkiga spel.
T.ex Age of Empires, Rise of Nations, X3, Freelancer, Flight Simulator, SWAT3 & 4, OFP, ArmA, GTR2, GT Legends, Tom Clancy-spelen m.fl.
Ju krångligare desto bättre.

Jag började spela OFP ganska direkt efter det kom ut.
Det har aldrig varit avinstallerat sedan dess.
Jag fick mitt ArmA (från england) Måndagen den 19:e Februari, så nu är det fullt upp på nätterna.

Senaste åren har jag spelat uteslutande COOP ihop med några barndomsvänner hemifrån Söderköping. Tillsammans är vi "Östgöta Ops."
Har gjort mängder med uppdrag (hittade runt 100 i min gamla OFP-mapp) Men aldrig släppt något online.

Just nu jobbar vi med att göra så dynamiska coop-uppdrag som möjligt. De ska vara olika varje gång man spelar dem så att replay-värdet är
så högt som möjligt. Vi har ett på g till ArmA som vi släpper tids nog.
Vore kul att se vad ni som är garvade i gemet tycker om det.

Vi har gjort ett par enheter till ArmA också som vi släpper någon dag. De är skitcoola och från Östergötland.

Tja... det är min gamer-profil.
Våra prylar kommer dyka upp vartefter på jymden.se
Redigerat av Toffe den 2007-02-25 00:10
Ja själv heter jag Reine och är en norrländsk värmlänning. 37 år har man hunnit bli.
Har 2 barn, villa kombi, parabol och vovven har hunnit dö...
Född i Sollefteå där T3 och I21 låg, kanske blev man miljöskadad redan där.
Bor sedan -83 i Värmland. Gjorde min miltärtjänst på I2 (som kanon mat)

Jobb: fd IT-nisse nu projektledare men skall nog hoppa på ett jobb som it-konsult innom en snar framtid

Fritid: Har inte mycket av den varan när man har barn på 1 och 3 år, annars är det HV, foto, datorer (fast när man jobbar hela dagarna med dem så blir det mindre)

Spelade OFP tills för ca tre år sedan.
ok...
Markus heter då jag. Värmlänning sedan första andetaget. Har hunnit andas i lite drygt 27 år.
Har en familj på sambo, en liten dotter på 1 år och 2 katter...

Kom i kontakt med ArmA tack vare Reine (se tråd ovan), som att tjejen inte tycker jag spelar nog, (håller på med World of Warcraft) så ska man nu börja med ytterligare ett spel =)

Annars jobbar man som målare i Norge..
På fritiden håller man ju på med lite sport, fotboll på sommarn och innebandy på vintern... datorer är ett annat intresse.
bakgrunden inom det militära är Vagnchef på en pbv 302:a, i ett ledningskompani. Lumpen gjorde jag på IB2 99/00, strax innan de la ner det. Är nu med i Hemvärnet, vilket inte har varit direkt aktivt då man för ett år sedan fick dottern, men ska försöka ta upp det nu igen!

over and out (skrivkramp)
- What goes around, comes around -
Hej
Jag heter David, men kallas oftast bara Daff, jag är nog yngst här med mina 15 år på nacken. när jag inte är i skolan sysselsätter jag mig med: vänner, min dator, läxor och min älskade Imbanez(Ibanez bass btb200), samt allmänt sjöröveri både i skolbänken och på amf4.

jag introducerades för några årsen till OFP av en kompis som hade hittat det på sin brors dator, vilket vi satt försjunkna i och slösade bort vår tid på.

Sen dess har jag spelat OFP flitigt, men har nu gått över till ArmA, nu när de värsta buggarna är fixade och några mysiga mods är installerade går det fint.
Redigerat av Daffmeister den 2009-01-12 16:51
"Hey Feez what is this anyway? Well lets say the easterbunny came early this year... And i shot him."
Lite fler presentationer tack. Var länge sedan någon visade upp sig här. Ha det bra och ny friska tag 2009 Smile
Jaha, då får väl jag offra mig då. Smile

Lucas heter jag, och går under nicket dmakatra. Om det är för svårt att skriva så lyssnar jag även till de-äm-a, och alla de olika varianter som de svenska dialekterna har lyckats förvrida tre bokstäver till.

Jag är nyligen myndig och har sysslat med OFP/ArmA mer eller mindre konstant sedan det släpptes, med mindre uppehåll. Jag började som skriptare/uppdragsmakare och trots att jag var 13-14 år när jag höll på som mest blev jag rätt så bra på det. Dock hade jag då som nu en tendens att aldrig avsluta det jag börjar på. Numera spelar jag dock mest och har genom åren spelat med en rad olika konstellationer och klaner, däribland en period med folket i #swepack om jag inte minns fel. Har inte spelat så mycket på ett bra tag nu dock, så är rätt så jävla rostig. Smile

Utöver OFP/ArmA så pluggar jag sista året på gymnasiet där jag läser samhällskunskap och naturvetenskap. Jag spelar diverse instrument men gitarr är mitt huvudinstrument. Är aktiv socialist och har dagliga bataljer med min liberala flickvän.
Redigerat av DMA den 2009-01-07 17:20
Jag heter Johan, är 19 år och bosatt i Malmö men kommer ursprungligen från Piteå i Norrbottens Län. Så jag har växt upp på 8 mils avstånd från Boden som när jag växte upp hade otaliga militärbaser men tack vare vissa personer som styr landet finns enbart ett visst antal kvar där. Min pappa gick lumpen på A18(?) i Boden som fordonsofficer i mobilt artilleri. Jag har själv inte gått lumpen eftersom jag tyvärr inte kom in och när det gäller utbildning har man bara högstadieutbildning i bagaget.

Men mitt militära intresse har jag haft sedan jag var hur liten som helst. Jag har rest mycket under åren. Sett många historiska slott, befästningar och varit på otaliga krigsmuseum tack vare min pappa som jag nu är väldigt tacksam för att han har visat mig så mycket historia. Har även varit på flertalet militäruppvisningar i Sverige och varit inne i Stridsvagn 122, Stridsfordon 90, Suttit i cockpit i JAS 39 & Viggen och hållt i diverse vapen (tyvärr oladdade Wink)

Har spelat OFP sen release (då var jag 12 år) och ägnat alldeles för många timmar i editorn i OFP och ArmA. Jag är detalj-"freak" och när jag gör missions i editorn måste allt vara perfekt placerat annars kan jag inte gå vidare till nästa objekt, vilket inte är sunt när det alltid finns någonting som blir lite felplacerat. Jag har grundlig kunskap inom editorn och jag kan göra enkla missions, men när det kommer till scripts (förutom enstaka lines i unit description) så är jag mer eller mindre värdelös.
Redigerat av Instinct den 2009-01-09 18:05
War does not determine who is right - only who is left. - Bertrand Russell