Visa ämne
Anrop » ArmA 2 » Allmänt
 Skriv ut ämne
Storspel: Med eller utan revive/respawn
Revive och att man kommer tillbaka svårt skadad så medic måste heala en.

Då får medics jobba, och man kan omöjligt sticka iväg själv, det skall vara 30min respawn när man är död, vilket innebär att man kan sätta ihop ett S&R team för att hitta nerskjutna piloter

Utan att Arma2 har radar/laser varning i flyg/helikopter GÅR DET INTE att köra utan respawn, du kan bli nerskjuten bakom en kulle när du hovrar utan att fatta vad som hände...
Det är inte lätt när det är svårt.
Jag gillar det gamla flashpoint idén, tyvärr så är AA vapnen lite över bra, och det är inte så roligt när man blir nedskjuten, life is life,

Kanske man ska börja åka på marken eller komma från båtar?

Citera

Dejjvid skrev:
Utan att Arma2 har radar/laser varning i flyg/helikopter GÅR DET INTE att köra utan respawn, du kan bli nerskjuten bakom en kulle när du hovrar utan att fatta vad som hände...


jag spelar ju mest som soldat och måste säga att utan en radar som i typ counter strike går det inte köra utan respawn, man kan bli skjuten i en buske, i en stad, på ett fält utan fatta vem som sköt en.


/mvh en som är trött på lira ofp/arma med folk som skall vara piloter och slå ut allt, tro sig vara odödliga och whinar så fort dom dör...


PS inget ont om dig Dejjvid.. just saying..
Dejjvid: din idé om ett CSAR team är mycket intressant, dock förutsätter detta att vi har spelare nog att avvara till liknande sidoförband utan att själva anfallet blir lidande. Men en UH-1Y med en medic och tre soldater i + pilot och crewchief vore inte helt fel att susa runt med...

/Edlund - som älskar att vara pilot, men som nöjer sig med att skjutsa folk..
Som tur är så har vi inga piloter som åker och plockar allting. Det är alldeles för lätt. Det är dock jävligt kul att köra AH1Z eller A-10 och agera CAS. Men då kommer man in när infanteriet begär hjälp, och slagit ut AA.
Det är ju gruppchef eller uppåt som begär flygunderstöd. Inte piloten som bestämmer vad och hur som skall bombas.

/Slut OT

Kör man att soldaten kommer tillbaka svårt skadad från en revive får alla ligga i och jobba. Det är ju halva vitsen med att spela många på samma server, att alla skall känna sig behövda.

Det är ju helt värdelöst att vara medic och gå i grpch's fotspår en hel kväll utan att få göra en insats.

Det är ju när grpch måste fatta ett beslut och ge order om att lösa ny uppgift (rädda skadad soldat) som man får ett helt nytt dynamiskt spel.

Jag tycker alla skall kunna reviva, men man kommer tillbaka riktigt svårt skadad, precis som i verkligheten.
För på riktigt kan alla soldater ge kamrathjälp osv. Men sedan tar ju sjv över patienten.

Vill man dra upp det till en riktigt rolig nivå måste MEDIC reviva soldaten, sen tillkalla medivac, och transportera soldaten till sjukhus i hemmabasen sen heala soldaten. Då får även piloterna jobba hårt, då blir det tighta landningar där både gruppen på marken måste säkra en LZ, sen ha gunners i helikoptern som lägger understödseld när medivacen slår ner, sen släpa ombord soldaten och sticka tillbaka fort.

Då hade jag njutit av att flyga heli Smile
Det är inte lätt när det är svårt.
3an är väll det ultimata, det finns rum för misstag men det ska ochskå finnas någon sorts realism kvar och lite respekt för fienden så folk inte springer runt och leker rambo utan sammarbetar och gör allt i deras kraft för att rädda varandra.

(det beror också så klart på vad det är för mission)
Jag tycker nr 3 eller en kombination av 2 och 3 där respawn är helt ute och man är tvungen att vänta på revive.
Att köra helt utan respawn kan vara ok på mindre uppdrag som inte tar flera timmar. Eller i "pvp coop" där man kör uppdrag mot spelare. Som AIn är nu är det bara irriterande att kunna dö permanent för att en AI ser igenom någon som du som spelare inte har en chans att se igenom. Saker som en byggnad som är raserad, gräs och dylika saker.
Sedan har man alltid alternativet med ett MASH. Då måste man frakta dom skadade soldaterna dit innan man kan få revive. Men då måste man se till att man kan lägga in förlusterna i fordon.
Man kan ju också se respawns som förstärkningar och frakta in dom med C130 eller AI heli utifrån kartan med jämna intervall.

När det gäller piloter så tycker jag det är lättare att lösa. Ge dom endast en pistol (realistiskt i min mening), ge dom respawn, sätt lång respawn på flyget eller ev ett litet begränsat antal heli/jet som man har från början men som inte spawnar. Grejen är ju den, som påpekats, att det finns luftvärnsradar i spelet men allt flyg saknar radarvarnare. Argumentet att marktrupperna ska säkra hela flygrutten innan man flyger in är rent utav skrattretande. Finns det någon som vill svepa en 4km bred korridor ren på ALLT infanteri, kolla varenda buske och bakom varje träd, mellan helibasen och målet innan man kan flyga?? Jag menar, en strela/stinger tar ner en helikopter likaväl som en tunguska. Sedan får man ju självklart ta det försiktigt nära fiender, flyga lågt, ta skydd bakom terräng och dylika försvarstaktiker.
Alla vi som brukar flyga kommer ju alltid in lågt. Det är ju ren rutin för oss nu. Problemet med respawn och piloter är ju dessa AI som skjuter ner en på "omöjliga" ställen. Jag har sett en stinger gå igenom en hel skog och plocka mig t.ex.

En sak jag tänkt på för att åka realismen är att plocka bort MHQ:erna. Då behöver inte piloterna sitta och tråka i basen, utan måste flyga in trupp hela tiden. Sen kan man givetvis ha med sig en MHQ för ammolådans skull. Men man kan inte spawna på den.
Det är inte lätt när det är svårt.
Jag dör rätt ofta å rätt mkt. De skulle nog förbättra min spelstil helt om man lira på 3an då man får lite mer allvar vilket hjälper motverka onödiga olyckor (så som att råka krasha heli i en gran ahah )

så min röst går på 3an även om jag dör mkt Pfft. (dock ska alla kunna ge revive men ha begränsade revives på sig så som me heals. (för utom medic som har obegränsat med dem)

samt ska ett liv tas bort nä'r man dör oavsett om man respawnar elelr blir revivad så man blir medveten om värdet av strategi istället för storma å slå till
Dont stop, Dont think, Dont Sneak, Just Run!!