Visa ämne
Anrop » Anrop » FAQ
 Skriv ut ämne
Guide till att spela med Anrop, hämta hem moddar och hänga på prohaxxorchatten
Hallå där!
Vad kul att du hittat hit till anrop och vill spela med oss!
Här nedan tänkte jag skriva lite om vad du behöver göra för att kunna spela med oss, samt lite praktisk information. Informationen är upplagd i olika inlägg i den här tråden och länkas till här nedan.

1. Inledande steg för att komma igång
2. Installering av moddar m.h.a. Arma3Sync
2.1 Grundförfarande
2.2 Hämta moddar från Anrops repository
2.3 Lägga till och hämta addongrupper från aktuella operationer på Anrop
3 Ansluta till prohaxxorchatten #Anrop.net
Redigerat av Armandur den 2019-01-03 21:45
1 Inledande steg för att komma igång
Registrera dig hos oss här på anrop via följande länk: https://www.anrop...gister.php

Observera att du måste vara över 16 år för att spela med oss

* Hämta hem teamspeak för att kunna prata med oss när vi spelar. Teamspeak hittar du här: https://www.teams.../downloads

* Hämta hem Arma3Sync som är ett program för att hantera, installera och uppdatera moddar från Anrops server, finns att hämta här: http://hosted.anrop.se/arma3sync.exe

Observera att Java krävs för arma3sync.

OBSERVERA att Arma3 Apex DLC:et ofta krävs för att spela operationer med ossAtt skriva upp sig på en operation
Om du trycker längst upp i menyraden på knappen Operationer så kommer du till den plats där kommande (och gamla) operationer finns inlagda. Välj den operation du är intresserad av att spela och läs lite om den.

I den högra spalten på sidan för den individuella operationen finns det platser att skriva upp sig på, tryck på knappen "Ledig!" för att skriva upp dig på en plats.

Tänk på att om det är din första operation så bör du välja en plats där du kommer agera vanlig skyttesoldat, inte prickskytt, gruppchef, sjukvårdare, granatgevärsskytt osv. Spela några operationer som skyttesoldat så kommer du få lite känsla för hur saker och ting går till.

Anslut till anrops teamspeak, och klicka dig vidare till kanalen som heter Operationer, ca tjugo minuter innan operationen är tänkt att starta, ofta är den som håller i operationen redan där och kan ev. svara på lite frågor du kan ha.

Om alla platser på operationen är tagna så kan det finnas möjlighet att delta ändå, det händer att folk får förhinder och inte dyker upp. Anslut då till Anrops teamspeak ca tjugo minuter innan start och häng kvar där, men se självklart till att du har rätt moddar så att det går att köra igång direkt.Anrops Servrar
Oftast spelar vi på anrops egen server, för att snabbt hitta dit kan du i serverbrowsern i Arma 3, trycka på knappen "Remote" längst ned till höger och fylla i
Kod Källa  

arma3.anrop.se
oftast med porten 2302, ibland är det en annan, kolla serverstatus till höger på anrop.se eller fråga på teamspeak. Om en server är igång på den adressen och porten så klickar du på den för att ansluta. Oftast frågas det om ett lösenord, vilket oftast är
Kod Källa  

hejsna


Ibland händer det att vi spelar på andra servrar än anrops egna, ex. vid team-vs-team, var då vaksam på vad det står i operationsbeskrivningen och vad som sägs innan operationen på teamspeakservern.
Anslut till Anrops teamspeakserver

Anrops teamspeakserver har adressen ts.anrop.se med lösenordet hejsna.
Redigerat av Armandur den 2017-03-27 16:47
2 Installering av moddar m.h.a. Arma3Sync

2.1 Grundförfarande
Iinstallera arma3sync från http://hosted.anrop.se/arma3sync.exe. När du startar arma3sync kommer den fråga dig efter sökvägar till din Arma 3 rotmapp, ex. C:/Spel/steamapps/common/Arma 3.

Starta arma3sync, du får nu upp en vy med två paneler. Den vänstra innehåller dina installerade moddar som arma3sync upptäckt, den högra panelen är till en början tom, här kan du skapa grupper av moddar från de som finns i den vänstra panelen.

Du måste skapa grupper med moddar för att kunna aktivera och spela med dem, du drar dem från den vänstra panelen till den högra panelen.

För att skapa en modd-grupp högerklicka på högerpanelen och välj Add Group. Du kan nu dra moddar från den vänstra panelen till din grupp på högra panelen och sedan bocka för bockrutorna för att starta med moddarna.
2.2 Hämta moddar från Anrops repository
I Arma3sync kan man hämta hem moddar från olika servrar, så kallade repositories, och de placeras rätt på en gång, istället för att behöva greja med att packa upp moddar och flytta dem till rätt ställen själv.

Anrop tillhandahåller ett s.k. repository där moddar som vi använder på operationer finns.

Gå till fliken Repositories i Arma3sync och tryck sedan på det blå plustecknet till höger för att öppna dialogrutan där du kan lägga till ett nytt repository.

i.imgur.com/ma1aU4G.png

Istället för att du ska behöva fylla i massa olika adresser, portar och annat så har anrop en adress till en fil där allt sådant redan finns, det enda du behöver göra är att klistra in länken till den.
Den är som följer:
Kod Källa  

http://arma3sync.anrop.se/.a3s/autoconfig


Klistra in den länken i rutan nedanför där det står Public auto-config url, och tryck sedan på knappen Import. Arma3sync kommer sedan hämta alla inställningar som behövs för att kunna ansluta till repositoryt.

i.imgur.com/ma1aU4G.png

Tryck på OK för att bekräfta och stänga dialogrutan.

Anrops repository har nu lagts till som ett tillgängligt repository i listan. Markera repository och tryck på knappen Connect till höger.

i.imgur.com/DzeMeiV.png

Du kommer nu ansluta till Anrops repository, men än så länge kommer det att se rätt tomt ut. Tryck på den gröna bocken uppe till vänster som heter Check for Addons.

i.imgur.com/CJ1pCfn.png

Arma3sync kollar nu igenom de addons du eventuellt redan har och jämför dessa med de versioner som finns i Anrops repository, har du många addons installerade kan det ta ganska lång stund.

De addons du har visas med svart text, de du inte har visas med röd text. De addons du har, men som är av en äldre version än de som finns på repositoryt visas med en gul varningstriangel innan namnet.

i.imgur.com/aBTA8sn.png

Observera att du inte behöver hämta alla addons som finns på repository (Du kan men det är inte nödvändigt, hela repositoryt är på ett antal hundra gigabyte). Markera de addons du vil hämta/uppdatera och tryck därefter på knappen med Play-symbolen till vänster.

i.imgur.com/1osSXzO.png

Arma3sync hämtar/uppdaterar nu de addons du valt.
2.3 Lägga till och hämta addongrupper från aktuella operationer på Anrop


Arma3sync har funktionen att kunna hämta och lägga till precis de addons som kommer att användas under en operation i en egen addongrupp.

Gå till fliken Repositories. I den undre delen av fönstret listas nu alla kommande operationer på Anrop.

i.imgur.com/0vevlua.png

Välj nu den operation du vill hämta/uppdatera addons till.

i.imgur.com/ZStze71.png

Tryck sedan på knappen som heter "Check event" till höger, det är den med en vit fyrkant med blå pil. Observera att det finns två i detta fönster och att du ska trycka på den nedre.

i.imgur.com/t0Obi1w.png

Nu kollar arma3sync med repositoriet om du har rätt addons eller om de behöver hämtas/uppdateras. Som ni ser på bilden ovan så är alla addonsens namn svarta och jag har då rätt version. Om någon skulle vara röd eller ha en gul varningstriangel bredvid så behöver ni, precis som när ni hämtar addons manuellt, trycka på den svarta "play"-knappen för att börja hämta hem addonsen.

Automatiskt skapa en addonsgrupp

På fliken för addons i arma3sync finns det en knapp uppe till höger som detstår Modsets på, tryck på den.

Du får nu upp en dialogruta med de addongrupper till operationer som just nu finns inbokade på Anrop, markera en (eller flera) och tryck på OK.

i.imgur.com/uomIKiI.png

Alla addons till operationen läggs nu till som en addongrupp i den högra panelen, bocka för hela addongruppen och du kan sedan starta med rätt addons.

Du bör göra en uppdateringskoll mot repositoryt ca en halvtimme-fyrtio minuter innan operationen, det kan hända att addons uppdaterats nyligen och då är det inte kul för resten av de som deltar i operationen om du måste spendera 15-20 minuter på att hämta hem addons när alla andra redan är klara att köra Smile mest troligast kommer de då att starta utan dig, och det finns inte alltid möjlighet att gå med i spelet efter start.
Redigerat av Armandur den 2016-01-25 20:52
3 Ansluta till prohaxxorchatten #Anrop.net

Längst upp i menyraden på Anrop.se finns det en knapp där det står Chat, vilket är en länk till en online irc-klient, där adressen till anrops chatt är förifylld. Om du inte manuellt byter namn i den övre rutan så kommer du att ha ett namn på temat Anrop_144, Anrop_145 etc.

Här talas det om allt möjligt från hjälp med addons, till bravader från lördagsfester, till allmänt möperi. Tänk på att alla inte sitter och ugglar i chatten och kollar allt som skrivs direkt. Vill du någon någonting så kan du börja skriva deras namn, exkl. symbolen @ om de råkar ha en sån innan sitt namn (den visar endast att de är administratörer för kanalen), och därefter trycka på tabb-tangenten, resten av namnet kommer nu autoifyllas. Skriv därefter vad du vill fråga personen, så kommer denne få en notis om detta.

Gör inte som vissa har gjort innan, d.v.s. att komma in i chatten, skriva "Hej, får man ställa en fråga?", vänta någon minut och sedan stänga ner chatten. Du behöver inte fråga om lov för att ställa frågor, det är bara att köra på så ska vi försöka svara så snabbt vi kan, men vi är som du bara människor, med jobb, familj och andra aktiviteter Smile
Redigerat av Armandur den 2015-09-13 20:22
Skitbra!

Kan du inte lägga till en punkt 4 också om hur man får en "Client Side"-addon grupp med Shacktack_UI moden. Så att man alltid väljer den?

Tex:

1. Ladda ner ST_UI från http://dev.withsi...2Cfilename eller via http://steamcommu...=498740884 eller om den finns i Anrops repository.

2. Installera Community Base Addons (Anrops Repo)

2. Skapa en mod-grupp i Arma3Sync. Döp den till tex "Client moddar"

3. Lägg in CBA_A3 och ST_UI i denna grupp.

4. Varje gång du spelar en OP på Anrop så väljer du denna grupp + operationens grupp.

5. Profit.
Redigerat av Armandur den 2015-09-15 16:15

Citera

nibbles skrev:

Skitbra!

Kan du inte lägga till en punkt 4 också om hur man får en "Client Side"-addon grupp med Shacktack_UI moden. Så att man alltid väljer den?

Tex:

1. Ladda ner ST_UI från http://dev.withsi...2Cfilename eller via http://steamcommu...=498740884 eller om den finns i Anrops repository.

2. Installera Community Base Addons (Anrops Repo)

2. Skapa en mod-grupp i Arma3Sync. Döp den till tex "Client moddar"

3. Lägg in CBA_A3 och ST_UI i denna grupp.

4. Varje gång du spelar en OP på Anrop så väljer du denna grupp + operationens grupp.

5. Profit.


Jag trodde det var uppenbart då du kan göra vilka moddgrupper du vill Smile
Fast var inte uppenbart att det finns moddar som endast är Client Side och som kan köras i princip jämt.
Vi borde kanske lägga till den här videon i guiden. Den täcker också hur man konfigurerar TFAR. https://www.youtu...0eW-TvADmw