Visa ämne
Anrop » ArmA 2 » Allmänt
 Skriv ut ämne
Hur många använder TrackIR?
Tänkte att det skulle vara intressant att se hur många av oss det är som använder underbara fantastiska TrackIR Smile Det verkar ju vara en del veteraner och riktigt seriösa lirare här.

Jag har själv använt min TrackIR 5 sen jag fick hem ArmA2 runt midsommar, och jag är helt såld på den. Jävligt lämplig för er piloter, men även om man bara lirar som fotsoldat så använder man den hela tiden. Jag har bara grund-paketet än så länge, men beställde även Track Clip Pro här om dagen Grin Skall bli intressant att prova på nästa vecka.

Rekommenderas iaf starkt om ni känner att ni kommer lira ArmA2 ett bra tag framöver!
Jag har funderat på att skaffa TrackIR.

Såg i tekniska data att minsta avstånd till skärmen är 60 cm. Stämmer det? Jag sitter ofta lite närmare än så.
Har kört freetrack tills nu, men får väl börja titta mig om efter nån beggad tir4, så jäkla dyrt bara.
Kör track ir 5.. jäkligt skönt som pilot..
fotsoldat kan man lätt tappa riktningen.. haha... allt bara börjar snurra.. Grin

men helt klart trevlig sak..
Har inte TrackIR, men skulle vilja ha.. Är bara ekonomin som hindrar =(

Citera

subroc skrev:
Har kört freetrack tills nu, men får väl börja titta mig om efter nån beggad tir4, så jäkla dyrt bara.


Funkar freetrack bra? Har du byggt nån stilig LED-pryl?
Är lite sugen på att testa.. . 1500:- är ju lite saftigt för trackir.
Jag kör TrackIR4 med Trackclip vilket funkar grymt bra.

Brukar ibland sitta närmare skärmen än 60cm (typ när man snipar pixlar på 700m med acog ) och då funkar fortfarande TrackIR bra. Det blir något mer känsligt men inget problem.

Att köra Arma2 utan TrackIR när man är van vid det känns jättekonstigt nu Smile
Som sagt freetrack funkar inte i Arma2 då det bara har har stöd för tir5 mjukvaran vilket inte freetrack inte kan emulera.
Jag tycker att freetrack har funkat hyffsat i a1 och andra simmar, dock inte fått 6dof att funka bra.

Ska man köra freetrack (i nått annat än a2 då) så ska man definitivt satsa på att köra med ir-leds slipper man mycket störande reflektioner från bakgrundbelysning, solljusetc. Dagljusfilter till webbcam är enkelt att fixa: klipp till en bit svart plast typ plastkasse och tejpa framför linsen.

Själv har jag sytt in 3 irleds i en m59 keps, öronflärparna är perfa som batterihållare.
Redigerat av subroc den 2009-08-07 09:27
Kör med TrackIR5 själv. Jävligt nöjd med det som pilot, speciellt om man ska landa helo utan 3de person så är det guld o kunna titta sig omkring så man inte klipper ett träd. Eller bara när man svänger så kan man se in i svängen helt naturligt.
Samt självfallet de få gångerna man vågar sig upp i flyget kan man ligga o cirkulera ovanför och titta neråt på marktrupperna och leta mål.

Blir en del pengar, men immersionen som den bjuder på är helt superb.

tjöööp!
En liten fråga, måste man hålla in "Alt" för att se sig omkring när man använder TrackIR eller är det bara att kolla omkring?
det är bara att kolla ändå. den ligger "vid sidan av" mouselook.
dock kan det bara bra att mappa nån knapp till center view
Ok, det är ju mer än riktigt smidigt då ju! =)

Center view lät som ett hett tips, man kanske skulle tömma sparkontot på de sista hundralapparna...
Nej då,, du behöver inte hålla in Alt, utan det är bara att titta runt.

Jag är själv en Track4-ägare och har kört med den i snart 3 år (tror jag). Då jag är en sim-freak (Flyger Falcon 4.0) så är TIR det optimala verktyget. Det går helt enkelt inte att leva utan..

När det gälla Arma så har jag haft svårt att vänja mig då jag fått svårt med orienteringen. Först ska huvudet vara rättvänt och sedan ska man snabbt kunna få fram siktet. Inte lätt vid stressade situationer. Därför har jag valt bort TIR tills det att jag vant mig vid spelet. Har någon förslag på hur jag ska anpassa mig lättare och kunna köra med TIR? Tycker också att det är lite körigt när man studsar som en CP-skadad känguru när man ska förflytta sig. Finns det någon funktion som får bort det?

/z
Har länge suktat efter ett TrackIR, fattar inte varför jag inte skaffa ett under Lomac tiden, nu är ekonomin i kris precis som resten av sverige så lär dröjja ett tag innan jag kan skaffa ett. Kanske dimper ner ett paket i brevlådan om man skickar brev till den där skäggiga gubben på nordpolen, fast det kanske finns åldersgräns på det?Wink

Citera

zebra skrev:
Tycker också att det är lite körigt när man studsar som en CP-skadad känguru när man ska förflytta sig. Finns det någon funktion som får bort det?

/z


Jajjemen, zebra gå in i gameoptions och dra ned Headbob slidern till noll så blir det betydligt lättare och du lär komma igång med trackIR i ArmAGrin
Rock N´Roll is a way of life!
Spotify - StagHunt
Skäggiga gubben på nordpolen? Menar du Trracer? Han bor väl vid nordpolen i alla fall Pfft Om han är skäggig vettefan iofs. På hans avatar ser han rätt ung ut.

För att återgå lite mer till topic så kollade jag lite priser och hittade inte TrackIR någonstans i Sverige förutom på nätet. Dock blev det billigare att beställa från tillverkaren (https://www.naturalpoint.com/trackir/). Går på ca 230 dollar totalt, med en Trackclip Pro. Lite billigare än från Sverige.

Ingen som vet om det finns i någon fysisk butik i Sverige? Typ Kjell, Siba, Netonnet, EBGames osv.
En sak jag gjorde i början för att vänja mig vid TrackIR i arma2 var att dra på ganska mycket deadzone så man verkligen aktivt fick titta åt sidan för att gubben skall titta åt det hållet. På det sättet blir det inte lika förvirrande. Efter ett tag har jag nu dragit ner deadzone lite men den är fortfarande större än default.

Använder dessutom bara funktionerna för att titta åt sidorna och upp/ner. Känns som de övriga blir lite mer invecklat om man ska krypa fram mot monitorn för att zooma eller flytta huvudet i sidled för att kika runt hörn etc.

Just det, två viktiga bindings man vill ha till TrackIR är en knapp för att centrera allt så man kan sitta i lite olika ställningar och sen en annan knapp för att "pausa" TrackIR.

När jag kör med TrackClipPro har jag väldigt lite problem med reflektioner. Har bara upplevt det en gång och det var när jag hade en vit högblank godisskål på skrivbordet. Då fick TrackIR spelet och man tittade lite vart som Smile
Redigerat av Coss den 2009-08-07 10:46
Har kört freetrack till il2, tycker att det är bra mer precision än vad jag behöver. Att sen trackir förmodligen är ännu bättre är ju inget negativt, dock är priset det när man är student.

Synd att A2 inte stödjer FT ännu. Har läst det ska funka med reloadeds piratversion, är det någon som testat?, Jag misstänker att man inte kan spela online då, eller?
Kört med Trackir 4 i ca 1.5år nu och hade inte klarat mig utan, ovärderlig hjälp när man lirar mestadels som pilot. Provat lira utan det och det går fan inte, man sitter och vrider runt huvudet och blir förvirrad när gubben inte tittat åt det hållet man vill. Cool
Bevakningssoldat Marinbas Syd 2002
Arma2: Flyger högt upp i det blå!
Är ju i och för sig ingen fysisk butik men jag beställde min TrackIR5 + Clip Pro från FlightSimShop. betalade 2128:- inkl frakt.
Beställde Onsdag kväll och hade den hemma fredag morgon.

Citera

Klawen skrev:
För att återgå lite mer till topic så kollade jag lite priser och hittade inte TrackIR någonstans i Sverige förutom på nätet. Dock blev det billigare att beställa från tillverkaren (https://www.naturalpoint.com/trackir/). Går på ca 230 dollar totalt, med en Trackclip Pro. Lite billigare än från Sverige.

Ingen som vet om det finns i någon fysisk butik i Sverige? Typ Kjell, Siba, Netonnet, EBGames osv.
Tänkte bara posta den här för dom som inte vet vad TrackIR är eller vill kolla hur bra det funkar i ArmA 2 Länk: http://www.naturalpoint.com/trackir/0...rma-2.html, Scrolla ner lite på sidan så ser ni en youtube film.
Kan ju säga att jag vart såld så blir nog en TrackIR 5 inom kort.
Redigerat av Zky den 2009-08-07 13:31