Visa ämne
Anrop » ArmA 2 » Allmänt
 Skriv ut ämne
Serious COop Gaming - SCOG
Hej,

Anrop.se har på senare tid växt och blivit ett väldigt stort community. Det är tydligt att folk gillar att spela med andra och att ARMA2 är populärt. Det har även visats tydligt att folk inte enbart vill spela skirmish på t.ex. Domination, utan att våra spelare också är intresserade av mer organiserade cooperativa spel med en tydlig "chain of command". Något som också har uppmärksammats är den rädsla som dessa COOP-spel medför. Folk är rädda för att göra bort sig, trots att man inte behöver vara det. Det har också hänt att folk inte riktigt vet hur de ska spela i ett COOP-spel, vilket är fullt begripligt - för många har det varit första gången de spelat ARMA2 i multiplayer.

Vi är nu några inom ANROP.se som har tänkt vidare på detta och vill därför starta en Sub-grupp inom ANROP.se, en ARMA2-squad med fokus på seriöst spelande likt det vi har kört på söndagskvällar. Det är viktigt att poängtera att alla är välkomna att gå med i denna Sub-Squad och att vi enbart kommer att spela seriösa spel en dag i veckan, och att det bara är då man behöver följa de riktlinjer vi har satt upp. Sub-gruppen kommer vi att kalla för SCOG (Serious COop Gaming)

Det är alltså fritt fram för alla Squad-medlemmar att leka alla dagar på anrops servar (eller där det passar), dock är tanken att vi en dag i veckan tränar på asylm-serven, och att vi en dag i veckan spelar COOP på asylm-serven. Vi ser gärna att så många som möjligt är med då - men vill du inte behöver du inte. En tanke på hur denna Squad ska kunna skötas är följande: Squaden får en egen privat forumsdel där alla medlemmar kan diskutera det som berör squaden, detta för att inte tappa samhörigheten med ANROP.se. Squaden kommer också ha separata XML-filer för att särskilja olika roller, men ANROP kommer fortfarande att finnas med i XML-filen.

Tanken är också att squaden ska hålla i träningsuppdrag - detta för att göra folk mer bekväma i ARMA2, så att det flyter på lättare i COOP-spelen. Det här innebär också att folk kommer få en bättre spelupplevelse, då de inte behöver vara oroa sig för att de "gör fel" osv.

Squaden kommer även ha ett gradsystem som följer:

Värnpliktig (Vpl): 2-3 veckors utvärderingsperiod (spelar inget annat än grunt/skyttesoldat).
Menig: Fullvärdig squadmedlem efter utvärderingsperioden. Kan till exempel efter godkänt pansar-/flygtest spela vad som helst, dock inga ledarroller.
Menig 1kl: Medlemmar belönas med denna grad när de visat sig värdiga inför squaden. Medlemmar behöver inte klättra högre än till denna grad (man bör ha spelat de flesta skytterollerna innan man tilldelas denna grad. Exceptionellt bra spel kan dock räcka för detta).
Korpral (Korp): Om en spelare är intresserad av att ta på sig mer ansvar uppmanas de att be om befordran till korpral. Spelaren bör förslagsvis roller som ställföreträdande chef när vi spelar för att lära sig att leda.
Furir (Fu): Medlemmar som innehar denna grad förväntas spela en aktiv roll såsom gruppchef eller plutonchef och har därmed större ansvar.
Sergeant (Sg): Tar roller som påverkar hela slagfältet, planerar operationer och hjälper till i det dagliga arbetet med squaden.
Fänrik (Fk): Denna grad är enbart en administrativ tjänst som är reserverad.

Detta gradsystem finns för att squaden tydligt ska kunna se vilka som är redo för chefsroller, flyg, pansar osv. och på så sätt kunna tilldela roller enkelt. Det är inte så att en annan medlem är bättre eller "mer värd" än en annan bara för att denne har en högre rank! Vi har egentligen bara två krav, du ska vilja spela seriöst (inga frag-jakter) och du måste vara en registrerad medlem på anrop.se.

Som slutkommentar vill vi säga att detta inte är något försök att trampa ANROP.se på tårna, det är helt enkelt så att vi är en grupp spelare som vill köra väldigt seriöst, och vill då spela med folk som har samma "mindset". Vi kommer givetvis att fortsätta spela på de vanliga ANROP-servrarna. Den enda skillnaden från nu är att vi några dagar i veckan kommer spela lite mer organiserat med fler regler.

En stor fin bild på graderna finner du här
www.mind-state.com/arma/scog_grader.jpg

Har du frågor eller kommentarer? Svara gärna i denna tråd Smile

Med vänliga hälsningar
SCOG
Pelle, Webdisciple, Klawen, Carlbark, Lambo, Stiltman, Snabel
Redigerat av pellejones den 2009-09-03 19:46
anrop.se/hosted/pellejones/anropbanner_pelle.jpg
Verkar helschysst på alla sätt! Hur är det med aktivitetskrav, alla anordnade matcher/träningar SKA man vara med på, eller hur är det tänkt?
Hej!
Träningen är ju tänkt för att se till att folk kommer upp lite i grader, och för att folk ska få lite kött på benen. Det är inget krav att man tränar varje vecka, men man bör vara med då och då. Träningen är ju också för att man ska kunna öva sin färdighet på olika delar.

Vad det gäller söndagar så är det samma sak där. Du behöver inte vara med om du inte vill. Det är helt frivilligt - man får vara med när man kan och vill.
Redigerat av pellejones den 2009-09-03 19:39
anrop.se/hosted/pellejones/anropbanner_pelle.jpg
Sweet! Då är jag absolut jättegärna med, upplägget låter helt rätt! Kör ni andra dagar än söndagar vore det underbart också, då det är repande som gäller de flesta söndagskvällar, i övrigt är mitt schema rätt skiftande till följd av pluggande... Men sign me up, jag är helpå!
Är det typ "achivements" som kommer när man spelar eller?
Nej det är inte några "achivements" utan träningarna är mer om man vill vara någon speciell roll och liknande. Då gör man träningarna med de som kan rollen och sen utvärderar de dig och kollar om du platsar in som den rollen du vill spela som.
Bevakningssoldat Marinbas Syd 2002
Arma2: Flyger högt upp i det blå!
Count me in!
Hur funkar det exakt då?
laddas ens poäng upp till en server?
Ungefär så ja, de som har möjlighet att editera din profil kommer att lägga in resultaten från din träning i en xml fil eller liknande.
Bevakningssoldat Marinbas Syd 2002
Arma2: Flyger högt upp i det blå!
Robinio, isåfall blir det ett manuellt system där ledarna helt enkelt delar ut poäng i princip och godkänner folk upp till högre nivåer. Blir inget liknande BF2 utan helt enkelt "papper+penna" metoden.
Ah, ok.

EDIT: mig också, ni har ju sett mina helikopter skillz Pfft
AIRFORCE Pfft det ska vara min inriktning.

BTW: är det speciella klasser alltså, kan man bara vara flyg eller går det bra men inf och pansar?
Redigerat av Robinio den 2009-09-03 20:29
Detta låter ju helt j*vla underbart för att använda snälla ord.
Ni kan skriva upp mig direkt.

Vpl Zordax anmäler sig till tjänstgöring.
Skoj som tusan, vi hade lite på känn att folk ville vara med på mer seriösa längre spel. Vi ska snickra upp ett träningsmission snarast som bör vara klart i mitten på nästa vecka.
Bevakningssoldat Marinbas Syd 2002
Arma2: Flyger högt upp i det blå!
@robinio, ingen speciell indelning. Viss indelning på ledarrolerna för att det ska bli bra spel för övriga och att ledarna har lite koll på vad de ska göra=)
Redigerat av Webdisciple den 2009-09-03 20:51
Rock N´Roll is a way of life!
Spotify - StagHunt
Graderna:
för det första, fänrik som inte ens skall användas ingame.. ta bort ta bort ta bort. Vi har grader på antal forum posts men bara som kul liten grej utan någon betydelse.
Börjar med litet citat generellt.

Citera

Problemet ligger i att grader osv, oavsett intentioner kommer alltid resultera i någon form av elitism. Inte från officerare kanske, men för de oinvigda blir det så. Trots att det tydliggörs att "alla är på samma nivå" så funkar det inte så när man sätter namn och grader på vem som är vad. Detta är vad som är en direkt motpol till vad anrop i kärnan är.
Engen.

sen har vi problemet.. vad löser nu graderna?
Jo, tanken är att graderna skall se till att ingen "idiot" tar en roll den inte är lämplig för.
Vänta nu, har vi problem med det? Är det ofta vi har gruppchefer som ni ogillar? Jag vet inte, har inte märkt något sånt.

Men vi säger ni har rätt, vi har gruppchefer som inte kan vara seriösa nog för Serious COop Gaming utan de måste utbildas. Går det göra inom vanliga ramarna av anrop squaden där vi spelar tillsammans, slänger upp någon övning? Ja, vi säger det inte går.

"Furir (Fu): Medlemmar som innehar denna grad förväntas spela en aktiv roll såsom gruppchef eller plutonchef och har därmed större ansvar."
Ok, så en subjektiv bedömning på vem som är lämplig. Känns som en risk för klubben för inbördes beundran. Hur förebygger man det? Jo genom vara objektiv, hur funkar det? Jo man får ha förhållandevis enkla övningar/regler som gör att vem som helst kan bli promotad och det spelar nästan ut sin roll.

Här är det också så att alla vet att Edlund är grym på leda soldater osv, skall han behöva gå runt som en mening? Är vi på samma server så går jag automatiskt i hans grupp istället för hans gruppchef då vi känner varandra relativit bra här på anrop så vi har ändå en viss känsla av vilka nivåer som gäller.

Jag tycker även om någon typ Web går in och kör gruppchef, så har jag ingen aning om han är bra, men låt han lira som det och se om han utvecklas. Tycker jag han sköter det dåligt så joinar jag en annan squad nästa gång och det helt enkelt faller sig naturligt.

Forumet

Citera

Squaden får en egen privat forumsdel

glöm, ni kan inte ha ett privat forumsdel och kallar det anrop. Vi har vår bakgrund av att låta alla tala, alla läsa och enda som doldes ett tag var utveckladet av SFP då det verkligen behövdes ibland för t ex kunna diskutera vilka screens och projekt vi skulle avslöja för hypa lite. Precis som finns en del av anrop för nuvarande SFP folk som hålls dold. Det är ok..

att dela in squaden i två grupper där bara några får tillgång till information, nej fett IG på det.

squad.xml
Fyller den någon ingame funktion? Nej, det går inte direkt se annat än på fordon och är en grej utvecklad för en squad.xml.. det syns inte vem som är vem ändå. Ingame blir det omöjligt utläsa och enda anledningen jag ser är klubben för inbördesbeundran. Gillar ni inte nuvarande squad logo så kom med förslag på en ny.


Nu skall jag gå spela innebandy med en grupp från hela världen där ingen anses bättre än någon annan, trots en del aldrig kört innebandy innan. Lite som anrop alltid varit. Respekt och duktiga människor finns alltid.. och folk vet vilka som är bättre, men behöver inte värdera de högre.
Robinio: Tanken med flyg och pansar är att man ska passera några tester för att få flyga eller spela som pansar besättning. Flyg kanske lite svårare än pansar... Även om man klarat det så kan man givetvis spela som annat.

Tanken med att ha "extra" tester för det är för att alla piloter ska klara vissa grundkrav så att folk alltid vet att piloten kan flyga säkert och bra =)
Helt klart intressant, count me in också.
Redigerat av Pettersson den 2009-09-03 21:14
Mina tankar..

Jag går gärna in för att spela gruppchef, för att lära. Men jag vet att det finns folk bättre lämpade för det. Därför skulle jag inte säga "jag *ska* vara gruppchef ikväll" när vi kör "SCOG", helt enkelt för att det inte är för gruppens bästa. Då skulle jag nog passa bättre om SMAW alternativt skarpskytt, då det är det jag annars spelar som.

Jag tycker nog att detta bör falla naturligt för dem flesta som vill spela extra Seriöst. Det finns inte utrymme att "kräva" utan man gör det man är bäst lämpad till att göra. Rätt man på rätt plats helt enkelt. Man har inte råd att vara själv glorifierade i det här fallet.

I lumpen stötte jag på samma sak. Jag VILLE vara ksp90 skytt, men plutch oc stf. plutch tyckte grg lämpade mig bättre. Det visade sig senare att jag laddade grg snabbare än någon annan på kompaniet med god marginal. Jag tyckte inte det var kul, men jag var Bra på det!

Ska det vara extra seriöst, så skall det vara extra seriöst, imo.
Om jag får vara barsk, så är det väll därför SCOG skapas?

För att dra ett dåligt exempel.. Man tar inte in vpl i SSG av en anledning. Där krävs det där extra. Vilja, uppoffring och disciplin.
Låter fantastiskt. Om inte detta är något som är önskvärt inom Anrop som community kan det väl bli en liten utbrytning eller vad man ska säga, en spin-off för dom som vill gå steget längre... Fast jag vet inte hur det skulle funka rent praktiskt.
Ge mig pansar! Grin