Visa ämne
Anrop » ArmA 2 » Allmänt
 Skriv ut ämne
Hur fungerar CTI-servrar?
Hej!

Provat ett par kvällar nu att lira på CTI servrar men har svårt att förstå hur tex supplytrucks, supplypoints, städersvärde, hur laget får poäng etc fungerar.

Har letat febrilt efter någon guide för detta, kanske någon här sitter på lite info?!


Tack!
Det finns en uppsjö olika varianter av CTI som skiljer sig åt i detaljerna men det brukar var ungefär så här:

Laget får pengar för de städer som det kontrollerar, alltså där de har sin flagga. Ju fler städer desto mer pengar. Pengarna delas automatiskt ut till laget, ofta kan den som är chef sätta hur stor procentsats som fördelas ut och hur stor del som han behåller själv.

Supplybilarna kör från basen till de städer laget har och generar pengar när de kommer fram. De måste komma fram annars inga pengar.

När spelet börjar så har laget bara tillgång till några fordon samt ett slags högkvarter i form av ett pansarfordon. Chefen kör högkvarteret till lämplig plats och sätter sedan igång att bygga upp basen. Han kan bygga olika slags byggnader. Baracker där man sedan kan köpa infanteri, Lätt fabrik där man köper lättare fordon, typ Hummrar. Tung fabrik som skapar pansarfordon. I hangaren köper man helikoptrar och flygplan. I visssa versioner är hangaren delad i två olika byggnader. Ofta går det att bygga olika försvarsanordningar i basen, murar, ksp-nästen mm.

Att bygga basen kostar pengar för chefen så han behöver gott om dem. Han kan inte bygga allt på en gång utan får ta det en bit i taget i takt med att pengar kommer in från erövrade städer.

Varje spelare kan köpa fordon och gubbar i fabrikerna. Dessa blir AI under ens befäl. AI-befäl finns på de platser som ingen människa tar när spelet startar. De blir team som chefen styr och köper fordon/gubbar till.

En reparationslastbil reparerar trasiga fordon och brukar också kunna användas till att bygga mindre försvarsgrejor utanför basen, t.ex. i en erövrad stad.

Spelet vinns genom att hitta fiendens basen och förstöra den.

Hoppas du är hjälpt av detta Smile