Visa ämne
Anrop » Anrop » Off-topic
 Skriv ut ämne
Vad man gör när man borde göra skolarbete
Och vad är meningen med livet? Mycket viktiga frågor som många är rädda för.

(Har postat det här på alla andra forum som jag är medlem på, så då fick det bli anrop.net också även om jag inte är här så ofta ^^)

Just nu har jag fastnat i en kristen ungdomsbok som heter "Take Off". Igår fastnade jag i över tre timmar! Läste 18 kapitel - jag kunde helt enkelt inte sluta (mycket värre än spelberoende! ^^). Jag blev så otroligt gripen av Gud. Han som har skrivit boken (Joakim Lundqvist) är rolig, skriver på ett bra sätt och är helt klart inspirerad av Gud.
http://www.casinobellini.com/sv/onlin...slots.html
Han skriver om:
*Meningen med livet
*Din relation med Gud
*Helande
m.m...

Även tonårsrelaterade saker som:
*Sex
*Föräldrar
m.m...


Måste få citera boken lite grann:

Meningen med livet:
Att prata med människor som inte tror på Gud och fråga dem vad de tror att det innebär att vara kristen är riktigt intressant. Du får alla möjliga svar - utom det rätta.

"Man är snäll", "Man går i kyrkan", "Man ger till Röda Korset", "Man lyssnar på andliga önskeprogram på TV", "Man svär inte", "Man är allmänt tråkig"...
En del av dessa saker är självklart bra och riktigt (förutom det där om "tråkig" och "önskesånger" då), men ingenting prickar själva kärnan. Frågan står kvar: Varför kristen? Vilket syfte?

Inte ens alla kristna kan komma med ett vettigt svar. "För att gå ut och predika", "För att vara ett ljus i mörkret", "För att hjälpa de sjuka och de fattiga".
Jojo, men när Gud skapade människan fanns det ingen att predika för - alla två var frälsta! Det fanns inget mörker att vara ljus i och det fanns inga sjuka att bota. Så varför skapade då Gud människorna över huvud taget? Du kanske har hört att du kom bort från Gud genom dina synder, men nu när Jesus har hjälpt dig tillbaka till Gud behöver du fråga dig igen: Varför?
Det som står i Joh 3:16 känner du antagligen till redan. Att Gud älskade världen så mycket att Han gav sin enfödde son för att var och en som tror på Honom inte ska gå under utan ha evigt liv.
"Stopp ett tag! Vadå "evigt liv"? Alla människor har ju "evigt liv" eller...? Antingen evigt liv i himmelen eller evigt liv i helvetet.

Stämmer. Men evigt liv betyder inte bara att man existerar i evighet. Att få "liv" betyder också att man hittar hem, att man fattar vad livet handlar om och att man kommer in i det som är ens syfte. Som en glödlampa som legat på hyllan i städskrubben i månader, men som slutligen plockas fram, skruvas in i ett armatur och börjar lysa. Tidigare existerade den bara - nu har den börjat göra det som den var tillverkad för att göra.

"Okej, svara nu då. Vad är jag tillverkad för att göra?"
Det står i Joh 17:3! Här berättar Jesus klart och tydligt vad "evigt liv" är för något - vad Han dog för att du skulle få. "Och detta är evigt liv", säger Han, "att de känner Dig, den ende sanne Guden, och den som Du har sänt, Jesus Kristus". That's it! Gud har skapat dig för att du ska känna Honom, och för att han ska känna dig. För att just du och just Han ska ha en härlig, nära och unik gemenskap med varandra och gå igenom varenda dag av det här livet tillsammans.

Det är det som skiljer Jesus från alla religioner som finns i den här världen. De andra säger "Lyd!", "Offra!", "Passa dig noga!!". Jesus säger: "Kom till mig - jag vill lära känna dig och vill att du ska lära känna mig". Livet med Honom är inte en religion - utan en relation.
Och när vi en dag allihop ska gå fram inför Hans tron kommer den viktigaste frågan att vara om vi kände Honom eller inte. (Matt 7:22-23). För det var det du blev skapad till.

En relation är ingenting som plötsligt faller ner över ditt liv från himmelen, en solig torsdagsmorgon när du vaknar. En relation bygger man upp med hjälp av tid, gemenskap och ärlighet och öppnehet mot varandra. En relation bli aldrig "färdig" - den blir bättre och bättre, starkare och starkare, djupare och djupare hela tiden.

Ingen bok du läser, predikant som predikar eller ungdomspastor som ber för dig kan skapa den relationen med Jesus. Du väljer. Du bestämmer. För det är ditt liv.

/Slutciterat

Det blev nästan hela första kapitlet i boken! *Pust* Det är så bra så att jag inte ville klippa bort några större delar. ^^ Citatet som kommer härnäst kommer vara MYCKET kort:


Om helande:
Först skriver Joakim att om man vill veta hur Gud är så ska man se på Jesus. Om man vill veta vad Gud tycker är viktigt ska man ta reda på vad Jesus tyckte var viktigt.

Det går knappt en sida i evangelierna, utan att Jesus botar sjuka. Jesus botade ALLA som kom till Honom.
Bland alla de tillfällen i Bibeln då sjuka kom till Jesus, finner du inte ett endaste då Jesus säger någonting i stil med "Aj du, tyvärr. Jag känner att Fadern inte ger mig frid för att bota dig. Det finns ett gudomligt syfte med den här sjukdomen. Han vill att du ska lära dig något".
Inte en enda gång ursäktar Han sig, inte en gång nekar Han, inte en gång vänder Han ryggen mot någon som var sjuk och i behov av Hans kraft. Helandet kunde gå till på olika sätt. Oftast skedde det omedelbart, men det kunde också komma stegvis eller efter en tid - men det kom!

*Hoppar över en massa text*

Och så slutpoängen: Vem är Hans kropp idag? Vem har Hans händer och fötter? Vem har möjligheten och skyldigheten att som Hans efterföljare fortsätta att lägga händerna på de sjuka, och tro Gud om att samma kraft som gjorde dem friska för tvåtusen år sedan är likadan som idag?
Du!
Nu!

/Slutciterat.


Varenda kapitel innehåller mycket intressanta saker om livet med Gud och citaten ovan är bara en mycket liten försmak. Jag rekommenderar verkligen boken "Take Off" och ger den 5 av 5 - solklart!

Jag avslutar detta med frågan "vad förlorar du på att prova Jesus?". Gud har själv sagt: "Prova mig och se sedan hurdan jag blir". Jesus har hjälpt mig med så otroligt mycket och jag är oändligt tacksam till Honom. VARFÖR(??!!) motstå en relation med Universums Härskare som kan allt? Varför?

För att citera boken igen:
Omvärlden brukar säga "Om jag ser det kommer jag att tro på det". Den troende säger "Jag tror på det, därför kommer jag få se det".

Guds rika välsignelser! Smile
Redigerat av maikl10 den 2011-11-17 09:56
Jag respektera folks religion, men det är tragiskt när de ber ungdomar att posta inlägg på forum, rakt av.. Detta har du nämligen inte skrivit själv utan du sprider någon annans text. Inte olikt Jehovas som går runt och försöker frälsa folk.

För visst känns ditt inlägg ganska likt detta som skrevs för 5 år sen..

http://anrop.se/forum/viewthread.php?...read_id=32

OM man vill tro på Gud och allt, kan jag rekommendera Buddismen.

Nu finns det många tokar inom buddismen också men kärnan är i princip, tänk och agera korrekt. Utifrån att det är bra om man tänker och agera korrekt. Gud, nirvana (himmeln) osv.. är lite lull lull på allt men kärnan är ändå ganska, rakt på sak och bra.
Se bifogade brevet..
Granquist bifogade följande bild:bild:
budda.jpg

Redigerat av Granquist den 2011-10-08 09:47
Jag ska säga dig vad meningen med livet är enligt mig. Lev livet och gör vad du vill, punkt slut! Jag respekterar alla religioner men själv så tror jag inte ett skvatt på någon Gud.
Redigerat av JonathanE den 2011-10-08 13:32
Steam: BloodyVikings
håller med granQ om Buddismen. Tror inte på någon religon själv men Buddismen är den bästa enligt mig. sen är ju budistiska munkar gryma. De är ju inte rädda för något.
lol
De är grymt leet också. Men buddismen är den religon som stämmer överens mest med mina egna livs regler också.

Citera

granQ skrev:
OM man vill tro på Gud och allt, kan jag rekommendera Buddismen.

Men buddismen tror väll inte på någon gud? Smile Bara Upplysning (STARGATE! Grin).
..dock vet jag att det stämmer, finns vissa grenar i Japan som tror på att Budda är en gud.
CAUTION: I'm a screamer and I'm using Voice-Activated!
Lite obehagligt att det är två identiska poster?

Citera

Oskar skrev:
Lite obehagligt att det är två identiska poster?


Är det bara jag eller låter Maikl mycket likt Mikael? Det lukar skumt här säger jag, det känns som att någonting är på lur!
Redigerat av JonathanE den 2011-10-08 13:08
Steam: BloodyVikings
Herr Betnér sammanställer rätt gott min syn på gud.

Mundis Ex Igne Factus Est

i3.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/243/561/afc.gif
Själv tror jag på gud men lever inte efter hans regler då jag vill ha ett liv som jag kan ha roligt utan att vara inlåst.

Dvs jag är muslim men jag följer dom få reglerna som igentligen behövs att följa,
-Ät inte griskött(No comments please - Griskött kan skada dej men det e rare men endå)

-Skada eller förnedra inte någon

-Hjälp medmänniskor som du hjälper dej själv

De regler funkar för mig!!
Problemet med buddhism är deras lite tråkiga syn på livet efter döden, Pfft
Galaxens räddare.
Ateist men skiter i vad folk tror på så länge jag slipper höra om det hela tiden.
detta ogillar jag dock med tanke på att det är copy paste så in i helvete och att anrop inte har något med religioner att göra alls och därför finner jag detta lågt att behöva gå ut på internet och annonsera med en religion på ett milsim forum. Sad
Redigerat av JoelBitar den 2011-10-08 14:19
Kommer du ihåg hur det var förra vintern?

Citera

Joel skrev:
Ateist men skiter i vad folk tror på så länge jag slipper höra om det hela tiden.
detta ogillar jag dock med tanke på att det är copy paste så in i helvete och att anrop inte har något med religioner att göra alls och därför finner jag detta lågt att behöva gå ut på internet och annonsera med en religion på ett milsim forum. Sad


Drf älskar jag dej joel

Citera

Julian skrev:
-Ät inte griskött(No comments please - Griskött kan skada dej men det e rare men endå)

Förlåt men jag måste faktiskt kommentera detta, är väl pga Griskött kan innehålla trikiner som detta 'förbjöds' back in da days när man skrev Koranen? Eller finns det någon annan rationell anledning?
Mundis Ex Igne Factus Est

i3.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/243/561/afc.gif
Kan inte annat än att hålla med Joel. Så länge inte religioner stör mig i onödan så har jag inget emot dem, men jag tycker att det här känns som helt fel plats att lägga upp en reklamannons över en bok och sin religion på...

Frown
Alltså, posten kommer ifrån en dator i kazakstan/kirgistan och har sjukt dålig säkerhet...
Religion war fich ja!

Zenbuddhismen gav mig svar på det mesta i mitt liv och gjorde så att jag kunde fokusera på annat. Karma är rätt så starkt för mig men beviseligen så fungerar den inte alltid.

Men vad händer efter döden? Berätta du så berättar jag vad som händer under livet.
Men varför går det inte som jag vill? Lagen om minsta möjliga motstånd, du måste paddla medströms.

Mikael är nog ett skämt. Synd om honom om han inte kan avgöra religion själv.
Sannolikheten att två personer gör samma tråd på intervall om 5 år. Lulz.