Visa ämne
Anrop » ArmA 2 » Allmänt
 Skriv ut ämne
Fordonsfrågor
Hej alla warriors =)

tänkte att man ju borde ha en misc del som innehåller lite info om vapen och bästa sätt att packa beroende på vilken typ av soldat man är osv.

En Supply/Vehicle del av detta forum helt enkelt. Om de skapas får ni gärna flytta denna tråd dit sen.

Hur som helst de jag undrar över är följande saker:

vad heter helikoptern som man kan lyfta (hela bilar med/trasiga bilar) och med vilken knapp lyfter man upp dem med.

vilket jetplan kan fälla bomber och inte bara skjuta missiler

vilket vapen träffar på längst avstånd

Tror detta va allt jag undrade just nu Smile och tack för underbara kvällar i kriget. med detta spel känns de verkligen som att kriget konstant pågår även när ingen är på servern, de e då FI passar på att inta possition Wink

// Serpan
Dont stop, Dont think, Dont Sneak, Just Run!!
det är lite "uppdragsbetonat", det där med lyfta bilar. Antagligen är det en uh60 och en mi17 som används för sånt i t ex domination MEN återigen, detta är uppdragsbaserat och inte "inbyggt i spelet".

Troligen fungerar det något sånt här, flyg med hkp, stå ovanför ett fordon och på action menyn får du upp "attach/lift" eller liknande.

av8b2 tror jag skall finnas med laserguidade och vanliga "dumma bomber" som i arma inte är så dumma.

Vilket vapen träffar på längst avstånd går inte riktigt svara på, skulle väl säga javelin isåfall (då den träffar även om du är en dålig skytt) annars är det väl artilleriet..

men om gäller vanliga vapen, allt med kikarsikte på fungerar på längre avstånd.
Bästa distansbössan är ju m107, rejält zoom och bra träffsäkerhet... Dessutom dör allt som kulan snuddar vid, slipper man bry sig om att såra fienden Wink
Som sagts tidigare så är det där med att lyfta fordon uppdragsspecifikt.
I domination (vilket vi spelade igår) så kan du titta på kartan, de 5 helikoptrarna heter 1,2,3,4,W (eller är det bara 4 helis? minns inte Pfft )
"W" är wreck-helikoptern och kan bara lyfta trasiga saker (sånt gruppen fått som reward). De nummrerade kan lyfta MHQ'n samt fordon (ammotrucks, hummers, LAV-25 och liknande) och en ammolåda, dock inte stora tanks.
Bra förklarat trracer, när det gäller flygplan har alla västplan bomber, varierar dock med hur många bomber respektive flygplan har, använd f knappen för att byta vapen och att kika igenom vad varje plan har för vapen. Prova att gå in i editorn och klistra in de olika flygplanstyperna så kan du testa allting och lära dig mycket om de olika vapen systemen som finns.Smile
Rock N´Roll is a way of life!
Spotify - StagHunt
Angående att packa vapen, man kan få med sig mer än vad man tror. Framförallt i domination då man har med sig en ryggsäck.

När man står vid ammoboxen, väljer man sitt huvudvapen, ex. en m16 med acog sikte, sedan backar man från ammoboxen scrollar med musen och väljer "put m16acog to backpack" gå sedan tillbaka till ammoboxen och du har möjlighet att rearma från scratch vilket gör att du kan få med ex. en smaw, med några skott + en m107a med få mag.

Ganska bra loadout för att klara av det mesta, spelar man som medic finns det dock inte plats för mycket.

Hoppas det hjälpte något.
Rock N´Roll is a way of life!
Spotify - StagHunt