Visa ämne
Anrop » Anrop » Multiplayer
 Skriv ut ämne
Tanoa on Fire
Ni som har varit med ett tag vet att jag brukar gilla att bygga uppdrag med ganska mycket bakgrunds historia. Och nu tänkte jag att ni ska få vara med och påverka historien. Därför är de dags för Tanoas president val 1964 och kandidaterna är följande.

Republikanerna
Godwill Ho
Mr Ho är son till Gung Jo Ho öns första infödda socker baron. Mr Ho utbildades i Frankrike under kolonial tiden och tjänstgjorde med lokalförsvarstrupperna under andra världskriget som löjtnant. Han evakuerades med den franska styrkan när japanerna anföll öarna 1941 och tjänstgjorde därefter på olika håll i stilla havet fram tills den amerikanska befrielsen av Tanoa sommaren 1944. Mr Ho lämnade den franskar armen 1954 som överstelöjtnant och tog över efter sin far som VD för HO Socker och Tobak AB. Mr Ho har därefter varit en ekonomiskt viktig faktor på Tanoa och har expanderat sitt företags imperium till både gruvindustrin och till de lukrativa tonfisket runt öarna. Samtidigt behöll han sina nära kontakter med den franska kolonial makten, och kunde ofta ses besöka öns guvernör Hertigen av Mont Blanc samt chefen för dom franska stridskrafterna på Tanoa Överste Basile Maurice. De kom därför inte som någon större överraskning för någon när den franska regeringen utsåg Mr Ho till tillfällig president 1963 som en del av förberedelsen för öarnas självständighet från Frankrike.
Partiet
Ett modernt parti av den typ som uppstår när ett land är på väg mot självständighet och ett fåtal individer gynnas av den tidigare kolonialmakten. Partiets kärna består av ett antal self-made men som byggt upp Tanoas industrier, lantbruk och gruvor i samarbete med de franska kolonial herrarna. Partiet förespråkar goda relationer med den tidigare kolonialmakten och framställer sig som den ända vägen framåt för ett modernt Tanoa. Stöds av medelklassen som har upplevt en snabb social resa från ett agrarsamhälle till ett bekvämt liv i moderna franska hus vid kusten och fruktar en återgång till hövdingarnas tyranni.

Loyalisterna
Marveloous Jo Bo
Marveloous är den sjunde sonen till en Klan hövding och härstammar från en lång rad av klanhövdingar från Tanoas central inland. Hans Stam Jo Bo stammen har alltid varit en av öns viktigaste och har igenom åren fått fram ett antal stora hövdingar som styr över stora delar av huvudön. Men Marveloous har överglänst dom alla igenom sin förmåga att få med dom andra klanerna på sina planer. Som så många andra från klanerna så är inte mycket känt om Marveloous tidiga år, däremot kämpade han mot japanerna under andra världskriget och höll sig under hela ockupationen gömd i Tanoas djungel varifrån han utförde ett antal attacker på japanska trupper. Efter kriget började Marveloous klättring i klanens hierarki då alla hans 6 äldre bröder dog i en rad mystiska incidenter under perioden 1950-58. 1960 lyckades han bli utsedd till kungarnas kung på de stora klan mötet på Tanoa, en titel han därefter har lyckats behålla vid samtliga senare möten.
Partiet
Anser att Tanoa bäst styrs enligt dom urgamla Tanoanska traditionerna där öarnas klanhövdingarna samlas i hövdingarnas råd och utser en kung över öarna som styr. Partiet får sitt främsta stöd ifrån dom Tanoaner som fortfarande lever i de traditionella patriarkala familjegrupperna på landsbygden och i djungeln.

Kommunisterna
Tano HoChi
Kamrat HoChi är son till en fattig kinesisk fiskare som flyttade till Tanoa under början av 1900 talet. Han jobbade i sin ungdom själv som fiskare på den Tanoiska sjön. 1930 vart han utvald till att få gå utbildningen till att bli folkskolelärare för sin by. Mr HoChi gav där prov på sin omfattande intelligens och gick ut kursen som etta och rekommenderades för högre studier som en del av den koloniala utbildningsplanen. 1940 hade Mr HoChi avancerat till rektor för Tanoas kinesiska gymnasium. Under den japanska ockupationen gick Mr HoChi underjorden(somliga säger att han flydde från Tanoa) och dök upp igen först 1944. Den allt mer skenande sociala situationen som uppstod efter andra världskriget radikaliserade Mr HoChi och fick honom 1952 att gå med i Tanoas kommunistiska parti. Franska försök att slå ner partiet för att undvika en liknande situation som i Vietnam misslyckades och ledde bara till ytterligare radikalisering. 1961 kom kamrat HoChi fram som partiets ledare och har därefter jobbat hårt med att göra partiet mer populärt även ibland Tanoer med icke kinesisk härstamning,
Partiet
Tanoiska industriarbetarnas, lantarbetarnas och fiskarnas kommunistiska parti är ett Leninistiskt socialistiskt parti som har tagit till sig många av Mao Zedongs ideologiska tankar. Partiet lockar framför allt de kinesiska lantarbetarna och fiskarna på Tanoa, men har på senare år vunnit fler anhängare i dom industrialiserade städerna på Tanoa. Partiets krav på ekonomiskt utjämning lockar framför allt de fattiga till partiet.

Tanoas Gröna Drakar
Bo Bo Jo
Inte mycket är känt om Mr. Bo Bo Jo, de finns till och med frågetecken om inte hela hanns bakgrund är ett påhitt för att dölja hans inblandning i den japanska ockupationen. De lilla som är känt är att han ska vara född 1910 på ön Yasa. Han påstår sig ha varit jägare och fiskare hela sitt liv fram tills han vart utsedd till talman för Tanoas Gröna Drakar 1955. Har precis som partiet fört en förnekande politik om partiets bakgrund och samröre med japanerna under andra världskriget och påstår att medlemmarna var tvångsarbetare som endast utförde mindre viktiga saker åt japanerna.
Partiet
Anser att Tanoa bara är till för dom sanna Tanoanerna. Alla andra ska bort från öarna med alla tillgängliga medel. Samtidigt är organisations förflutna fläckat av att ha samarbetat med den japanska ockupationsmakten under andra världskriget och många undrar om dom verkligen står för de dom säger.

-------------------------------------------------------------------------------------
Rösta på den ni tycker låter bäst för Tanoa. Eller rösta på den ni tror har bäst chans att besegra den ni tycker är sämsta alternativet för att styra Tanoa. Valet kommer att pågå fram tills kvällen den 27 varefter valkanoterna stänger och paddlar iväg till Georgtown för rösträkning.
Redigerat av Grip den 2016-12-26 20:48
dl.dropboxusercontent.com/u/40357100/I31_Ros%C3%B6_liten.png
Marveloous Jo Bo får självfallet min röst eftersom det är allmänt vedertaget att allt var bättre förr!
Jag trodde aldrig att jag skulle säga detta men här kommer det. Jag lägger min röst på Republikanerna.
The objekt of war is not to die for your country, but making the other bastard die for his.
Gen. George .S Patton
Oroligheter rapporteras från olika håll på Tanoa. FN's val observatörer rapporterar om omfattande fusk och trakasserier från anhängare till alla kandidater. Resultatet rapporteras än så länge vara jämt och ingen kandidat har ännu fått egen majoritet. Samtidigt ryktas de om att en kupp.
Godwill Ho... Smile
Val resultatet är inne, och Godwill Ho är Tanoas nästa president.

President valet 1964
Godwill Ho, Republikanerna 40% av Rösterna
Marveloous Jo Bo, Loyalisterna 25% av Rösterna
Tano HoChi, Kommunisterna 20% av Rösterna
Bo Bo Jo, Tanoas Gröna Drakar 15% av Rösterna
dl.dropboxusercontent.com/u/40357100/I31_Ros%C3%B6_liten.png
Året har hunnit bli 1966 och de är två år efter de historiska första presidentvalet på Tanoa. Perioden direkt efter valet var mycket oroliga med ett antal större demonstrationer. Detta varade till september 1964 när en kompromiss mellan republikanerna och lojalisterna uppnåddes där Klanerna fick ett visst självstyre över sina interna angelägenheter och Marveloous Jo Bo vart utsedd till kungarnas kung på livstid. Denna livstid visade sig bli väldigt kort då han i november hittades död i sin hydda. President Godwill Ho beskyllde direkt kommunisterna men med tanke på att de inte var de första plötsliga dödsfallet i Jo Bo familjen så kan ingen vara säker. Kommunistpartiet förbjöds i december och ordförande Tano HoChi arresterades för inblandning i mordet på Jo Bo, bara för att bli fritagen av terrorister två dagar senare. HoChi har sedan dess hållit sig undan och bara gett ett fåtal livstecken ifrån sig.

1966 började med att ett bistånds och samarbeta avtal slöts mellan Tanoa och USA där Tanoa tillhandahåller basområden åt amerikanska styrkor. De amerikanska styrkorna i sin tur hjälper Tanoas arme med träning och material. Samtidigt inledde kommunisterna ett gerillakrig troligen understöda av Kina och sovjetunionen. Denna gerilla har mycket framgångsrikt opererat utanför Tanoas större städer och igenom att lura armen till att använda övervåld lyckats få lokal befolkningens stöd. Som en del av samarbetet med Tanoas arme genomför MACT-SOG en serie av spanings uppdrag på dom Tanoaiska öarna i syfte att hitta den kommunistiska gerillans baser och vapendepåer. Målet är att slå sönder infrastrukturen gerillan använder och möjliggöra för den reguljära armen att besegra gerillan.

Uppdrag https://www.anrop.se/operations/opera...php?id=763
Vi har fått information om ett antal möjliga gerilla baser och vapengömmor. Vi måste nu undersöka hur pålitlig denna information är igenom att skicka in trupper på marken. Pga att dessa uppdrag ska ske i de dolda kan vi inte använda Tanoas arme utan får skicka in amerikanska trupper. Zebra och Donkey teams har varit på plats i Tanoa i över en månad dom har haft gott om tid på sig att acklimatisera sig till djungeln och bör klara av att utföra detta spanings uppdrag. Jackal Team anlände först igår och får därför utgöra reserv.
Var ett jävla tag sedan jag var inne, men med ny rigg och lite motivation (samt en stor hunka ledighet) är det väl dags igen.

Kommer det finnas möjlighet att kontrollera mods före OP?

/ Super
https://www.youtu...9aZI8-29JQ Från dagens OP
Tror jag råkade döda Stefan med splitter från en grk som sköts mot OP kullen.
Debrif
Våra SF team lyckades under gårdagen slå ut två större terrorist förrådsdepåer på Tanoa. Vi uppskattar att ett sextiotal terrorister har dödats i striderna. Samt vi har fått bekräftat att kommunisterna har en stark närvaro i regionen runt tempel ruinerna. Högkvarteret planerar för tillfället för framtiden.