Visa ämne
Anrop » Anrop » Off-topic
 Skriv ut ämne
Trajans GPU är fried
som titeln säger så är nog aset dött. satt på ts med malmgren och skulle lira eacape from tarkov med honom när datorn bara tvärdog. gick inte att starta den så jag misstänkte min PSU men icke. med hjälp av ett gem så visar det sig att PSU funkar fint och provade att boota från bare bones och jobba mig vidare.

min nuvarande GPU är ett nvidia geforce gtx 760 och det behöver ha 2 6-pins connectors från PSU för att funka. när kortet ligger i sin slot och jag provar boota så går fläkten igång på den och allt annat men inget mer händer. när jag efter det kör in en av 2 connectors,så händer inget men så fort den andra connectorn åker i så tokdör darorn. det låter för mig som en kortslutning då det alltid händer i en och samma 6-pin port.

min fråga är nu till samtliga är följande. finns det något jag kan göra för att fixa detta? ifall inte - finns det någon som sitter på nåt grafikkort ni inte använder och vill donera eller sälja så kontakta mig.

är arbetslös fram till 1 januari så att köpa nytt just nu går inte.

mvh

update: det kan vara PSU som är wonky, den funkar och bootar så länge inte grafikkortet får ström.
Redigerat av trajanus den 2017-11-20 11:25
[img]http://forgifs.com/gallery/v/Funny/George-Bush-dancing.gif.html[/img]
Mea Culpa, Mea Maxima
Hjälp trajan hitta till B!
Om du har Nvidia som kräver extern ström utöver PCI-bussen så kommer datorn fastna i POST om strömmen inte är ikopplad. Du kan alltså inte starta en dator med Nvidia kort utan att all ström är i, det blir bara svart.
Pma om du fortf har problem!
Pretty disabled, Regards.
du har PM Sillburk
Redigerat av trajanus den 2017-11-24 20:46
[img]http://forgifs.com/gallery/v/Funny/George-Bush-dancing.gif.html[/img]
Mea Culpa, Mea Maxima