Operation Spartan Shield
Skapad av
Grip
Startar 2014-05-02 20:00

Bakgrund
Situationen på Altis har blivit allt mer instabil under våren. Den extremt nationalistiska Altian Popular Front(APF) har genomfört en serie av väpnade attacker mot regerings byggnader den senaste veckan. Experterna bedömer att de är ett försök att krossa stödet för den sittande västvänliga regeringen under premiärminister Georgos Papadopolous. Samtidigt finns de tecken på att APF har infiltrerat delar av armen och polisen. Samtidigt har medlemmar i Antipatros Venizelos Unions Parti(UP) deltagit i omfattande protester och demonstrationer som har urartat i våldsamma sammandrabbningar med polisen. (mot dom senaste nedskärningarna av statsbudgeten) Allt mer isolerade har regeringen givit order om att armen ska krossa APF och återställa lag och ordning på Altis.

Uppdrag
Genom avlyssning av känd APF anhängare har vi fått information om att något stort kommer ske inom de närmaste dagarna. Än så länge vet vi inte exakt vad men vi har fått säkra indikationer på att APF använder två gårdar på östra Altis för sina attacker mot myndigheterna. Målet med dagens operation är att anfalla dessa baser i gryningen och säkra eller förstöra den utrustning som APF har där. Men de som är viktigast är att vi slår till mot båda gårdarna samtidigt så APF inte får chansen att försvara sig. För att lösa detta har en special enhet skapats med medlemmar från Altis luftlandsättnings kompani.

Mål A 197187
En nedgången farm med utsikt över Kalithea bukten. Vi misstänker att detta är APF kommunikations central varifrån dom leder sina aktiviteter på västra Altis. På grund av gårdens avlägsna läge samt att gården tidigare stod övergiven i ett 10tal år så bedömer vi att antalet APF aktivister som befinner sig på platsen inte kan överstiga 10. Fokusera på att hitta och förstöra kommunikations utrustning som APF använder.
Att säkra detta mål faller på Bravo Quebec.
i.imgur.com/8t7dD2A.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/4...A5l%20A.7z Mer bilder på mål A

Mål B 221136
Denna gård bedöms vara APF's centrala vapen lager, belägen på bekvämt gång avstånd från både Chalkeia och Thelos bukterna har APF haft chansen att smuggla in vapen under skydd av mörkret.
Underrättelse materialet tyder på att de kan finnas upp till tre dussin tungt beväpnade APF aktivister på gården. De råder dessutom osäkerhet om en annan gård belägen mindre än 100m NW också ingår i APF's nätverk. Här ligger focus på att nedkämpa APF aktivister och säkra eller förstöra deras vapen förråd.
Att säkra detta mål faller på Alpha Quebec med understöd av spanings gruppen..
i.imgur.com/vMl6Oz1.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/4...A5l%20B.7z Mer bilder på mål B.

Rules of Engagment
Altian Popular Fronts totala förakt för mänskligt liv under deras halvdussin attacker den senaste veckan och de faktum att dom redan mördat 3 medlemmar av den Altiska polisen gör att vi har fått special tillstånd att använda dödligt våld utan förvarning. För att minska risken för civila förluster har vi förlagt operationen till dom tidiga morgon timmarna men kom ihåg att de kan ändå finnas oskyldiga i närheten av målen. I akta största försiktighet under framryckning och begränsa användandet av dödligt våld till själva insatsen mot målen. I övrigt gäller normala regler för självförsvar.

Spelstil
Då här är kanske inte ett typiskt fredags spel utan kommer börja med ett lite lugnare tempo. Dom två pluton cheferna Alpha och Bravo Quebec kommer få ta mycket eget ansvar och får i detta första uppdrag därför planera sina attacker själva. De viktiga är att samordna attackerna annars riskerar dom att APF hinner reagera och de är de sista vi vill. Detta första uppdrag är av SWAT karaktär även om de är mest special Weapons och inte taktik när vi ska slå ut dom här två terrorist baserna. Om någon ny vill testa på att va plutons chef är de en ganska bra chans att göra de då grupperna man ska hantera inte är allt för stora och dom inledande målen ganska begränsade. Men frukta inte de finns mer jobb att göra som alltid när jag bygger uppdrag

Slut ord off game
Den här operationen är något jag har önskat att göra en längre tid men de är först nu jag har kommit på exakt hur jag ska göra den. Förhoppningen är att den ska ingå i en kampanj med flera uppdrag. Uppföljande uppdrag kan komma och hamna på lördagar beroende på hur de går, men den här gången vart de en fredag då jag inte har någon annan kväll vecka 18.

Arma3Sync
@dr_irregulars @evw @NATO_Russian_SF_Weapons @rds @rds_tank_agreessors @SAA

Läs vår Arma3Sync guide, https://docs.anrop.se/arma3/getstarted/arma3sync/

Lägg till följande URL som autoconfig,

Operations Ledning Sparta (1 / 1)
HQ (GM)
Grip
Recon Detatchment (3 / 3)
Squad Leader (Scout)
SkaGGet
Auto Rifleman (Scout)
Nikke
Medic (Scout)
Drax
Alpha Quebec(1st.Plt) (4 / 4)
Echo Alpha(1st.Plt/1st.Squad) (5 / 5)
Squad Leader
Falken
Grenadier
Soodis
Automatic Rifleman
Foxmaner
Rifleman (RPG-7)
Hagelbocken
Medic
Tarre
Foxtrot Alpha(2nd.plt/2nd.Squad) (1 / 5)
Squad Leader
mrpuffen
Grenadier
Operationen har redan varit
Automatic Rifleman
Operationen har redan varit
Rifleman (RPG-7)
Operationen har redan varit
Medic
Operationen har redan varit
Bravo Quebec(2nd.Plt) (2 / 4)
Plt.Ldr
Operationen har redan varit
Medic
xealot
Machingunner
Operationen har redan varit
Marksman
Armandur
Echo Bravo(2nd.Plt/1st.Squad) (5 / 5)
Squad Leader
Tomten
Grenadier
Sango
Automatic Rifleman
Masterchief461
Rifleman (RPG-7)
HellquistL
Foxtrot Bravo(2nd.Plt/2nd.Squad) (0 / 5)
Squad Leader
Operationen har redan varit
Grenadier
Operationen har redan varit
Automatic Rifleman
Operationen har redan varit
Rifleman (RPG-7)
Operationen har redan varit
Medic
Operationen har redan varit
Logga in
Användarnamn
Lösenord


Inte registrerad användare?
Klicka här för att registrera dig.

Förlorat lösenordet?
Begär ett nytt här.
Servers