Operation Svoboda
Skapad av
Alekanderu
Startar 2016-06-01 20:00

OBS - nytt datum.

Liten operation med mekaniserade spetsnaz. Balaklavor utlovas.

Kort info nedan. Längre info nedanför.

******

Karta: Chernarus Summer

Tidsperiod: nutid, nattuppdrag

Fiende: CDF (från nya RHS_GREF)

Uppgift:
1. Slå ut fientlig spaningsgrupp
2. Låna en BMP från lokala allierade
3. Slå ut fientligt luftvärn vid närbeläget slott
4. Håll tagen terräng och invänta förstärkningar

Beräknad tidsåtgång 1 timme.


******

BAKGRUND

Sydzagorien, nordöstra Chernarus, 2015.

hydra-media.cursecdn.com/dayz.gamepedia.com/5/52/ArmA2_Chernarus_factbook_map.jpg

Under flera år i slutet av 00-talet rådde ett lågintensivt inbördeskrig i regionen Sydzagorien, där den regionala rysktalande minoriteten kämpade för större autonomi mot centralregimen i Novigrad. Sedan krigsslutet har ryska fredsbevarare, i enlighet med Chernogorsk-fördraget, befunnit sig i regionen för att upprätthålla freden samt skydda den rysktalande minoriteten mot övergrepp.

Vårens förhandlingar om regionens framtid har strandat, efter att den chernarusiska regimen förkastat ryska krav på garantier för den rysktalande minoritetens säkerhet.

För att markera sin vilja att skydda ryssar från övergrepp och folkmord beslutade därför presidenten att utfärda medborgarskap i Federationen till samtliga etniska ryssar i Chernarus som begär det.

En spontan folkresning riktad mot regionala myndigheter har följt på beslutet. Frivilliga har strömmat över gränsen från Ryssland för att ansluta sig till resningen. De ryska fredsbevararna har försökt upprätthålla ordningen och skydda civila mot repressalier från regimtrogna, men resurserna har varit otillräckliga.

Regimen i Novigrad har nu eskalerat situationen. I förrgår morse gick två brigader ur CDF in i Sydzagorien, i strid med Chernogorsk-fördraget. Strider rasar på flera håll mellan CDF och lokala miliser, som har haft svårt att stå emot övermakten. Rapporter kommer om övergrepp och massakrer på rysktalande befolkning.

Ryska fredsbevarare har redan hamnat i flera skärmytslingar med CDF, som har stor lokal överlägsenhet. Ledningen har därför dragit tillbaka trupperna till flygfältet vid VYBOR, som måste hållas till varje pris för att möjliggöra snabb tillförsel av förstärkningar och hjälpsändningar.


ORIENTERING

Ni är en beredskapsgrupp ur luftanfallsstyrkornas (VDV) 45:e gardesbrigad för särskilda operationer. Ert kodnamn är Dmitrij 6. Ni flögs in för bara ett par timmar sedan för att förstärka den fredsbevarande styrkan vid flygfältet.

Under kvällen har CDF-styrkorna nära flygfältet flyttat fram sina positioner. Underrättelser från lokal milis samt satellitbilder visar att ett luftvärnsbatteri har grupperats i en slottsruin ett par kilometer öster om flygfältet. Detta batteri hotar inflygningsvägen och kan omöjliggöra den styrketillväxt som är nödvändig för att stabilisera läget i regionen.

Högste befälhavare på plats är chefen för de fredsbevarande styrkorna, en motoriserad bataljonsstridsgrupp. Han har givit er i uppgift att slå ut detta batteri. Som maskirovka skall ni använda er av fordon tillhörande lokal milis; det är politiskt nödvändigt att ryska trupper ännu inte officiellt ingriper i kriget.

Ni skall förflytta en lastbil med vapen till kyrkan i byn GRISHINO. Där möter ni en kontakt ur den lokala milisen, överlämnar lastbilen och får i utbyte en BMP med lokala milisbeteckningar.

Framskjutna posteringar har observerat en liten fientlig styrka som nyss förflyttat sig in i byn, bedömt som en spaningspatrull om 6-7 man. De måste elimineras innan fordonsöverlämningen kan ske.


ORDER

1. Förflyttning till GRISHINO. Förinta fientlig spaningspatrull.
2. Möt kontakt vid kyrkan, överlämna lastbil, överta BMP.
3. Ta SLOTTET, slå ut eller besätt fientlig lv-ställning.
4. Håll tagen terräng, invänta förstärkningar.


FIENDEN

I GRISHINO: bedömd spaningspatrull, troligen specialförband. God träning och modern materiel; god förmåga till mörkerstrid.

I SLOTTET: pluton, reguljärt förband. Medelgod träning, halvmodern materiel, begränsad förmåga till mörkerstrid. Viss pv-förmåga (pskott el motsv). OBS! Lv-akan har synnerligen god verkan mot markmål som kommer inom porté, slår ut allt utom strv.

Lvrb tycks grupperats på taket till slottets kärntorn. Lv-akan är grupperade på nordsidan med skottfält nordväst-nordost.


GENOMFÖRANDE

Enl gruppchefs bedömning, dock:
* Er kontakt kommer ej överlämna BMP förrän patrullen är eliminerad.
* Bedömd porté för lv-akan är markerad på kartan. Undvik!
* Vapnen i lastbilen skall levereras till milisen. Er tilldelade materiel är tillräcklig materiel.
* Lvrb och lv-akan skall erövras eller, om nödvändigt, förstöras.
* Efter att slottet säkras skall ställningen hållas tills förstärkningar anländer.


RESURSER

Dmitrij 6 har 10 man på plats.

Personlig utrustning: Modern mörkermateriel, ljuddämpade vapen (utom ksp). Viss pv- samt sabotageförmåga, inklusive termobariska pskott.

Fordon: inledningsvis lastbil med vapen till milisen. Därefter BMP-2.


LEDNING

Dmitrij 6 är direkt underställd chefen bataljonsstridssgruppen, anropssignal ZVEZDA.

Arma3Sync
@ace3 @cba_a3 @cup_terrains_core @cup_terrains_maps @mrt_accfncs @rhs_afrf3 @rhs_gref @rhs_usf3 @task_force_radio @tf47_launchers @tf47_launchers_rhs @tryk

Läs vår Arma3Sync guide, https://docs.anrop.se/arma3/getstarted/arma3sync/

Lägg till följande URL som autoconfig,

Spetsgruppa Dmitrij 6 (8 / 10)
Gruppchef (GP-25)
Sjoquist
Stf gruppchef (GP-25)
Operationen har redan varit
KSP-skytt (PKP)
Mpenga
KSP-assistent
Operationen har redan varit
Skarpskytt (SVD)
LAXNACKE
Sappör
Barren
Sjukvårdare
matheez
Operatör / förare BMP
Nikke
Operatör / skytt BMP
LoneWalker
Operatör / vagnchef BMP
Sango
Logga in
Användarnamn
Lösenord


Inte registrerad användare?
Klicka här för att registrera dig.

Förlorat lösenordet?
Begär ett nytt här.
Servers