ISAF PRT - Takistan - Operation Hermod
Skapad av
Struwe
Startar 2020-02-29 20:00

Operation Hermod

ORIENTERING
Motståndaren
I operationsområdet kan ni stötta på diverse talibangrupperingar, lokala miliser samt grovt kriminella gäng. Dessa enheter agera med stor samordning och har förmåga att enkelt smälta in i lokalbefolkningen. Underrättelser tyder på att vi högst sannolikt kommer möta någon av dessa grupperingar under operationen.
Beväpningen består av huvuddel gammal sovjetisk armémateriel, civila pickuper och lastbilar. Dessa grupperingar bedöms inte kunna genomföra strid i mörker utan att behöva belysning.

Parter/Civila
Civila har inte evakuerats ur denna del av Takistan utan fortsätter med sitt vardagliga liv. Dessa är vänligt inställda till ISAF och har ofta lämnat uppgifter som lett till att diverse grupperingar har fördrivits från området.

TNP (Takistan National Police) befinner sig också i området. Mindre TNP enheter har upprättat en del VCP:er i operationsområdet i syfte att kunna beslagta vapen och knark som transporteras längs de stora vägarna i området. TNP har de senaste månaderna haft problem med desertörer och korrupta poliser vilket har resultera i att ISAF bedömer TNP som delvis pålitliga.

Egna förband
Ludvig – Kalle är ett mekaniserad skyttekompani som satts upp av P4, 2018. Kompaniet består av 3 skytteplutoner, en spaningspluton samt en funktionspluton.

Spaningsplutonen och en av skytteplutonerna är hjulgåendes i TGB 16 medan resterande 2 skytteplutonerna är bandgåendes i Strf 9040C.

Funktionsplutonen har möjlighet till att försörja, bärga och tillhandahålla kvalificera sjukvård i upp till 48h utan externa resurser.

Erik – David är PRT:s IEDD-förmåga och består av 6st röjningssoldater och 2st röjningsledare. Dessa underställs utgående plutoner för att kunna röja eventuella IED- och min-hot.

”ICEPAC” är ett svenskt helikopterförband utrustade med HKP16 som har förmåga till trupptransport, luftburen spaning samt MEDEVAC.

Terrängen, väder och sikt
Vädret kommer under dagen och kvällen vara klart, nästintill vindstilla och månen kommer stå högt under natten. Sikten är god till mycket god.
Terrängen vi kommer verka i är mycket kuperad och det finns få asfalterade vägar i området. Motståndaren har god förmåga till att lösgöra sig från stridskontakt och kommer nyttja kanaliserad terräng för att undvika flankerande anfall.

2 UPPDRAG/UPPGIFT
Vårt kompani ska senast TNR:291900 avmarschera från ”Camp Narmal” längs med ”MSR NORR” ner till ”Falar” för att senast TNR:292200 rensat ut staden från motståndsmän. Sedan skall kompaniet undersöka den misstänkta bombfabriken norr om ”Feruz Adab” för att slutligen återgå till ”Camp Narmal” för after action report.

3 GENOMFÖRANDE

Beslut i stort
Jag avser att framrycka med en pluton djup intill ”Bastam” i syfte att reka framryckningsvägar för övriga i kompaniet. Därefter rensa dalen efter ”Bastam” med hänsyn till tidigare dags eldöverfall för att fortsätta mot ”Falar”. Vid ”Falar” tar vi stridsställning i sydligriktning innan vi fortsätter med att rensa staden på motståndsmän. Därefter gör skyttet uppsittning igen och vi undersöker bombfabriken norr om ”Feruz Adab”. Slutligen återgår kompaniet till ”Camp Narmal” för återuppfyllnad och återhämtning.

FAC
”ICEPAC” har flygförbud på grund av tekniska fel har ni inte tilldelats någon TACP förmåga utan måste kräva detta från högre chef om så måste.

Adam - Kalle
Förpluton tillika inbrytningspluton. Ni framrycker i kompaniets tät, beredd rensa dalen, bered rensa ”Falar”, bered undersöka bombfabriken. Ni underställs 2 soldater ur Erik – David.

Insatsregler
Ni får endast avge eld i självförsvar mot beväpnade motståndsmän. Övriga misstänkta personer skall gripas och överlämnas till TNP.
Respektera civila byggnader och mark, endast områden utsett som motståndarens må förstöras.

4 LOGISTIK
Funktionsplutonen har möjlighet till att ersätta ammunition och sjukvårdsmateriel vid anrop. Övrigt medtar respektive pluton i fordon.

5 LEDNING
Jag leder från Adam – Kalles vagn
70 = Kompaniledningsnät
100 = Plutonledningsnät
Enligt respektive gruppnät

Arma3Sync
@3cb_factions @ace3 @ace3_compat_rhs_afrf3 @ace3_compat_rhs_gref3 @ace3_compat_rhs_usf3 @ace3_particles @acex_a3 @cba_a3 @ctab @cup_terrains_core @cup_terrains_maps @grad_trenches @jsrs-soundmod @jsrs-soundmod-rhs-afrf @jsrs-soundmod-rhs-gref @jsrs-soundmod-rhs-usaf @rhs_afrf3 @rhs_gref @rhs_usf3 @sfp @sfp-jsrs-sounds @task_force_radio_dev

Läs vår Arma3Sync guide, https://docs.anrop.se/arma3/getstarted/arma3sync/

Lägg till följande URL som autoconfig,

Adam - Kalle (5 / 5)
Plutonchef / Vagnchef
Struwe
Förare
Skalman
Röjningssoldat
Grip
Röjningssoldat
Emperor Archaeon
Erik - Adam (6 / 6)
Gruppchef
Toktotte
Stridssjukvårdare
CptHellholm
Understödsskytt
Apimon
Ställföreträdande gruppchef
Metro
Kulspruteladd
Alekanderu
Kulspruteskytt
Mpenga
EA10 (2 / 3)
Vagnchef
fniffs
Skytt
Nikke
Förare
Operationen har redan varit
Filip - Adam (2 / 6)
Gruppchef
Operationen har redan varit
Stridssjukvårdare
Operationen har redan varit
Understödsskytt
Operationen har redan varit
Ställföreträdande gruppchef
Operationen har redan varit
Granatgevärsladd
Andreas
Granatgevärsskytt
Monkey_King
FA10 (3 / 3)
Logga in
Användarnamn
Lösenord


Inte registrerad användare?
Klicka här för att registrera dig.

Förlorat lösenordet?
Begär ett nytt här.
Servers