Sommarmorgon
Skapad av
Trubb
Startar 2017-08-06 20:00

Augusti 2018, Rysk trupp har landstigit på Rosö i ett försök att tillförskansa Ryssland en bastion i Östersjöns mitt. Rosö flygplats föll tidigt till ryska fallskärmsjägare som fälldes direkt på flygfältet, men inte innan svenska pionjärsoldater kunde spränga landningsbanan. Detta innebär att den ryska invasionen hänger på de amfibietrupper som landstigit på öns södra delar. Rosö regemente har bombats till smulor, och svensk trupp har dragit sig tillbaka till öns nordöstra halva för att hålla den spaningsradar, vägbas, och hamn som finns där i väntan på förstärkningar från fastlandet.

Vi spelar som en grupp hemvärnsmän och tidvis anställda soldater, som av oklar anledning har missat mobiliseringen och nu sitter fast i det ingenmansland som skapats under de tidiga timmarna av den ryska invasionen. Med endast våra personliga vapen och minimala mängder ammunition till hands måste vi få tag på utrustning och ta oss tillbaka till egna linjer.Orientering
6 Augusti 2018, kl. 23:55
Karta: Rosö
Rysk trupp har landstigit på Rosö. Luftburna förband har släppts över Rosö Flygplats, och amfibieförband har landsatts längs öns södra och sydöstra kust.

Troppen befinner sig i en lada söder om Hemse, en knapp kilometer norr om det sönderbombade regementesområdet.

Fienden utgörs av ryska amfibie- och luftburna förband.

De luftburna trupperna är kraftigt hämmade av att flygplatsens landningsbana har sprängts. Av de luftburna förbandens pansarfordon har lejonparten förstörts i de inledande striderna med hemvärnet, vilket brutit udden på deras fortsatta anfall. De förblir bundna i strid med hemvärnsförband, och fokuserar i nuläget på att befästa sin ställning på och kring flygplatsen framför att ta terräng.

Amfibieförbanden har landsatts i Figgevik och längs kusten vid Burge. De har initialt fokuserat på att säkra området mellan de två landstigningsstränderna, och har där kommit i kontakt med både hemvärns- och arméförband, som utför fördröjningsstrid för att sakta ner fiendens fortsatta anfall i riktning mot Stånga.

Eldunderstöd finns inte tillgängligt då samtliga granatkastarförband är fullt upptagna med att bekämpa de ryska anfallen.

Flygunderstöd utgår även det, då alla flygenheter har fullt upp med sjö- och luftmål i området.

Uppgift
Troppen ska:

Ta sig till en privatbostad i norra Hemse, och därifrån tillförskansa sig ytterligare ammunition för att kunna;
Anfalla och ta mobiliseringsförrådet som är beläget sydväst om Tjängdarve.

Om anfallet mot mobiliseringsförrådet lyckas: utrusta och beväpna sig med den utrustning som finns där.

Därefter ska troppen ta sig mot de egna linjerna kring Raudhammaren.

Under marsch mot Raudhammaren beredda att genom eldöverfall störa fiendens omgrupperingar och anfall.

Genomförande
Troppen framrycker till uppsuttet i fordon som finns vid utgångsplatsen. Uppgifterna utförs enligt troppchefens order.

Uthållighet
ACE3 Basic Medical.
Vid skadefall så skall kamrathjälp genomföras för att stoppa blödningar, därefter tar troppens sjukvårdare över för att få soldaten stridsduglig.

Troppen har stor brist på ammunition och förbandsmateriel. Inga möjligheter till påfyllning av ammunition eller förnödenheter finns om troppen inte lyckas säkra mobiliseringsförrådet.

Ledning
Troppsamband: 70 MHz.

Inbördes grupperna:
CESAR RUDOLF: 100 MHz
ERIK CESAR: 110 MHz
FILIP CESAR: 120 MHz
GUSTAV CESAR: 130 MHz

Navigation
Samtliga soldater är utrustade med GPS-navigeringshjälpmedel av typen DAGR. MGRS-koordinater läses "höger sen upp", d.v.s. siffrorna i kartans över/underkant först, följt av de längs kartans höger/vänstersidor.
ttp3.dslyecxi.com/img/a3_mapreading_grids.jpg
Image from Dslyecxi's TTP3 Som för övrigt är rekommenderad läsning

Arma3Sync
@ace3 @ace3_compat_rhs_afrf3 @ace3_compat_rhs_usf3 @ace3_particles @acex_a3 @cba_a3 @cup_terrains_core @cup_terrains_maps @rhs_afrf3 @rhs_usf3 @sfp_nightly @sfp_objects_nightly @sfp_roso_nightly @shacktac_user_interface @task_force_radio_dev @tf47_launchers

Läs vår Arma3Sync guide, https://docs.anrop.se/arma3/getstarted/arma3sync/

Lägg till följande URL som autoconfig,

Cesar Rudolf (2 / 2)
Troppchef
Toktotte
Sjukvårdare
loffa
Erik Cesar (6 / 6)
Filip Cesar (6 / 6)
Gustav Cesar (5 / 6)
Gruppchef
MalmG
Soldat
Soodis
Soldat
Seastone
Soldat
Yellow
Soldat
trajanus
Soldat
Operationen har redan varit
Helge Cesar (6 / 6)
Logga in
Användarnamn
Lösenord


Inte registrerad användare?
Klicka här för att registrera dig.

Förlorat lösenordet?
Begär ett nytt här.
Servers